-
Henrik Falkensten er norgesmester i konditorkunst
NM i konditorkunst 2023 ble avholdt på Umami Arena torsdag 16. februar. Det var en dramatisk innspurt før dommerne kunne konstatere at det var Henrik Falkensten som hadde sanket flest poeng og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2023.
-
Kjenner du noen som har vært 40 år i bransjen?
Hvert år deler BKLF ut utmerkelser for å hedre personer som har gjort en solid innsats for bransjen og felleskapet. En av utmerkelsene er 40-årsmedaljen.
-
Beredskap – hva er nå det?
Blogger Anders Nordstad, er bekymret for norsk selvforsyning av mat, og er redd for at det norske matsystemet skal gå til grunne. Her kan du lese hva han sier om norsk korn og viktigheten av bakefaglig kompetanse når det kommer til beredskap.
-
Finalistene til Årets Bakeri 2023 er klare
"Årets Bakeri" har etter fem år etablert seg som den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen. Kåringen skal være med på å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt å styrke samholdet i bransjen.
-
Kates kakeeventyr
Konditormester Kate Kippersund svevde verden rundt som flyvertinne i SAS da hun startet sitt kakeeventyr. Hun har ikke helt landet ennå.
-
Kafé Solros - finalisten med eget småbruk
Kafé Solros er en av tre finalister til Årets Bakeri 2023. Bakeriet åpnet i mai 2019, da pandemien herjet som verst. De har likevel etablert seg som ett av Bergens mest populære spisesteder. Gründerne slår et slag for småskalaproduksjon og rene råvarer.
-
Håper på medalje i VM
I oktober er det endelig klart for UIBC Cup igjen, og det norske konditorlandslaget skal være med å konkurrere i VM for første gang. De har fortsatt til gode å vinne en internasjonal medalje, og er virkelig tente på å få det til denne gangen.
-
VM i konditorkunst er i gang
Det var ikke bare god stemning da VM i konditorkunst startet på iba-messen kl. 17.40 i ettermiddag, førti minutter etter skjema. De fire deltagerlandene hadde alle tolket reglene på samme måte, og det var ikke i tråd med det dommerne hadde ment.
-
NM i konditorkunst på Umami Arena i 2025
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er arrangør av NM i konditorkunst / Årets konditor, og direktør Gunnar Bakke kan nå meddele at både deltakere og besøkende kan glede seg til konkurransen som vil foregå på Umami Arena den 20. mars i 2025.
-
Feir Fullkornsdagen med et klimavennlig brød!
21. januar feirer vi Fullkornsdagen. Fullkorn er en av matvarene helsemyndighetene vil at vi skal spise #merav, og det er mange gode grunner til å gjøre nettopp dette. Fullkorn kan forebygge alvorlige sykdommer og hjelpe oss å holde vekten, men visste du at et fullkornsbrød også er en av de mest klimavennlige matvarene du kan spise?