Veien til baker og konditoryrket

Bli baker eller konditor!

Liker du deg på kjøkkenet? Er du kreativ, liker å jobbe med hendene og kjenner litt på lykkefølelsen når lukten av gjærbakst brer seg i huset? Hvis du i tillegg er nøyaktig og effektiv og er opptatt av kvaliteten på det vi spiser, er kanskje baker- og konditorfaget noe for deg. Her får du prøve deg på mye mer enn bare pepperkaker!  

På disse sidene finner du informasjon om hvordan og hvor du kan bli baker eller konditor. Vi håper du får svar på det du måtte lure på, hvis ikke er det bare å sende oss en mail.

Møt noen av våre dyktige elever og fagpersoner
Har du spørsmål om skole eller læretid?

Bli lærling

Når du har fullført VG1 og VG2 på skolen bli du lærling. Da fortsetter du opplæringen videre i en bedrift - med lønn. Baker- og konditorbransjens opplæringskontor er bindeleddet mellom skolen og lærebedriften, og passer blant annet på at du lærer det du skal.

Baker- og konditorlandslaget

På baker- og konditorlandslaget har vi samlet noen av bransjens beste bakere og konditorer. Sammen trener de til internasjonale konkurranser, lærer av hverandre og tilfører bransjen ny kompetanse.

Inspirasjon og oppskrifter

Fra lidenskapelige mestere til ditt kjøkken! Vi har samlet en rekke oppskrifter fra våre beste bakere og konditorer som passer både til hverdags og fest.