Ny svenn i bransjen

Publisert

Brage Widerøe gjennomførte i dag svenneprøven på Håndverksbakeriet i Vestby, og bransjen har fått en ny bakersvenn. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Brage widerøe gjennomførte i dag en god svenneprøve på Håndverksbakeriet i Vestby. Han er glad i håndverket og vil fortsette å jobbe i håndverksbakeri i fremtiden.

Hvorfor valgte du å bli baker?

- Da jeg gikk vg1 restaurant og matfag, ble jeg mer interessert i baking. Jeg har bakt surdeigsbrød og brioche siden jeg var fjorten år og kunne mye om det.

Hvordan har det vært å være lærling hos Håndverksbakeriet?

- Det har gått greit. Det er alltid flaut å gjøre feil når det skjer, men det er sånn man lærer. Jeg ville ikke ha valgt noen annen plass.

Hva syns du er viktig for at en bedrift skal være en god lærebedrift?

- Den må være dynamisk, ha flere dyktige bakere som kan lære videre sin kunnskap.

Hva liker du best med faget ditt og hva syns du er det kjekkeste å lage?

- Jeg liker håndverket. Å bruke hendene til å lage noe som andre kan sette pris på er noe for seg selv. Det jeg liker best å lage er Mandel-croissanter. Jeg liker å rulle croissanter som det er, også liker jeg prosessen i å transformere en bakt croissant til noe mer avansert etterpå.

Hva syns du er vanskeligst?

- Å forme tyske kringler synes jeg er vanskelig, jeg har ikke fått øvd så mye på det heller.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med svenneprøven?

- Jeg skal fullføre lærekontrakten min til august, og så vil jeg prøve lykken et nytt sted.

Hva er drømmejobben din?

- Å jobbe i et håndverksbakeri med 6-12 andre bakere fra alle verdens hjørner, snakke engelsk, snakke språkene deres og føle at jeg er dyktig i det jeg gjør.