Bli medlem i et faglig fellesskap

Som medlem i bransjeforeningen BKLF blir du med i en demokratisk organisasjon som bygger på et bredt fellesskap og som ivaretar baker- og konditorbransjens betingelser og fremtid. Du får også tilgang til flere økonomiske og faglige fordeler. BKLF tilbyr medlemskap både for bedrifter og enkeltpersoner.

Vårt samfunnsoppdrag

Styrke rekrutteringen til bransjen ved å inspirere og veilede til satsing på fagkunnskap og kompetanse, som igjen bidrar til at det skapes og utvikles bærekraftig lønnsomhet i hele bransjen.

Medlemsfordeler bedriftsmedlemmer

  • Råd og veiledning om bakeridrift                                               
  • Hjelp til rekruttering                                                                         
  • Søknadsordning om stipend                                                        
  • Nytt fra bransjen og verktøykasse med diverse skjema for din bedrift
  • Gratis bransjeveileder for IK-Mat bedrift
  • Gratis bruk av Brødskala`n på all emballasje
  • Gratis bruk av merket "Håndverksbakeri" etter søknad
  • Næringspolitisk påvirkning for bransjen
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal

Medlemsfordeler personlig medlem

  • Søknadsordning om stipend
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal
  • Tilgang til tidligere fagblad som er digitalt arkivert

Dette har Baker- og Konditorbransjens Landsforening jobbet med de siste årene:


• Etablering av eget opplæringskontor for bransjen.
• Etablering av eget utdanningsløp på Vg2 baker og konditor.
• Nye lærebøker som bygger på den nye læreplanen for baker- og konditorfaget og lærebok om trygg mat, bransje og arbeidsliv.
• Etablering av fagskoletilbud for baker- og konditorsvenner.
• Utarbeidet nasjonal bransjestandard for IK-mat for baker- og konditorbransjen, anerkjent av Mattilsynet
• Initiert egne nettverk for baker- og konditorsvenner, medlemmer i svennenemder og yrkesfaglærere.
• Videreutvikling av Brødskala`n som BKLF er merkeeier av.
• Tilrettelegging av nasjonale konkurranser (NM) for baker- og konditorfaget
• Drift av Baker- og Konditorlandslaget som har tatt flere internasjonale medaljer i VM de siste årene.
• Etablering av merkeordningen sertifiseringsordning med eget bedriftsmerke for håndverksbakeri som fremhever fagkunnskap, håndverk og bruk av norske råvarer.
• Etablering og organisering av kåringen «Årets Bakeri».
• Etablering av en årlig Baker- og konditorkonferanse.
• Frontet næringspolitiske utfordringer for norsk Baker- og Konditor- bransje ovenfor politikere og myndigheter.
• Etablering av bransjens nøytrale kompetansesenter som tilbyr en rekke kompetansetilbud til bransjen.
• Utarbeiding av rapporter og undersøkelser om norsk baker- og konditorbransje.
• Skaffet midler fra Innovasjon Norge til ulike utviklingsprosjekter for bedriftsmedlemmer

Bli kjent med våre medlemsbedrifter

  1. |

    Bli kjent med Bakst&Brygghuset

    Øystein Hoff begynte å jobbe i bakeri da han var ti år. Etter mange år i bransjen, kjøpte han Thomsen Bakeri i Åsane, og døpte det om til Bakst&Brygghuset. Å gå tilbake til håndverket syns han var utrolig kjekt.

  2. |

    Bli kjent med Stavanger conditori

    Per Arvid Aartun var ansatt som baker i det lokale bakeriet Mesterbakeren i Stavanger, før han etablerte et ekte håndverksbakeri i lokalene til sin tidligere arbeidsgiver.

  3. |

    Bli kjent med Roxman Bakeri og Konditori

    På forsommeren i fjor, flyttet Roxman Bakeri og Konditori fra Sirevåg sentrum til det nybygde bakeriet langs Nordsjøveien. Selv om avstanden kun er på ca. 600 meter, resulterte flyttingen i tidenes omsetning for det 67 år gamle familiebakeriet.