VM i konditorkunst er i gang

Publisert

Det var ikke bare god stemning da VM i konditorkunst startet på iba-messen kl. 17.40 i ettermiddag, førti minutter etter skjema. De fire deltagerlandene hadde alle tolket reglene på samme måte, og det var ikke i tråd med det dommerne hadde ment.

Victoria Gravdal (til venstre) og Xiao Juan Peng er spente mens de venter på at konkurransen skal sette i gang. Foto: Solveig Lygre

I likhet med de andre lagene, hadde det norske konditorlandslaget planlagt å produsere i de tre timene de hadde til rådighet i kveld, men det viste seg at det var i strid med reglene. Ifølge dommerne var det kun lov til å sette på plass utstyr og råvarer og gjøre seg kjent med kjøkkenet denne første dagen av konkurransen.

- Nå må alle vise at de kan kaste seg rundt og ta ting på sparket. Både Sør-Korea og Taiwan har trent på dette programmet i to år, og har et ekstremt nøye planlagt tidsskjema. Dette gir nødvendigvis ikke rom for å gjøre endringer på sparket. Hos oss er skjemaet litt mindre presset, sier hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

Stemningen var ikke på topp på bakrommet da diskusjonen om reglene gikk høylytt mellom dommere og trenere. Foto: Solveig Lygre

- Jeg er sykt lei meg. Det har vært mye drama og tårer på bakrommet nå. Regelverket har blitt tolket forskjellig av alle. Det står i reglementet at vi har tre timer til forberedelser av kjøkkenet. Etter mye krangling har vi nå fått lov til å støype de store bitene til skulpturen, sier trener for konditorlaget, Hege Andersen.

Den uventede og særdeles kjedelige starten på konkurransen vil trolig føre til at alle lagene må legge om strategien sin, og at ingen av lagene vil komme helt i mål. Men det får vi vite først i morgen. Da starter utøverne kl. 07.00, og skal være ferdige kl. 15.00.

Humøret er bra til tross for den dårlige starten. Foto: Solveig Lygre

Første produktbedømmelse er av Petit fours og wiener kl. 11.00 og kake og praliner skal presenteres for dommerne kl 13.00.

Til tross for at det ble en kjedelig start for de fire lagene, har alle på en måte fått samme utgangspunkt likevel. Det blir garantert spennende å se hvem som håndterer dette best i morgen. Vi gleder oss og krysser fingrene for at Xiao og Victoria drar dette i land!