-
#MerAv-webinar 25. april
Hovedtema for webinaret blir lansering av en ny #MerAv-konkurranse. Vi skal også få ny innsikt om ungdom og sunt kosthold.
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Ny kontingentmodell vedtatt på årets generalforsamling
BKLF avholdt sin generalforsamling den 31.mai 2022. På årets generalforsamling ble det enstemmig vedtatt en ny kontingentmodell for bedriftsmedlemmer.
-
Fagskoletilbud for bakere og konditorer blir nå del av bransjeprogrammet
BKLF har den siste tiden jobbet med å etablere et fagskoletilbud for svenner i baker- og konditorfaget. Nå har det lykkes å få dette inn som en del av bransjeprogrammet for mat og drikkevareindustrien, og fagskoler kan nå søke midler om å utvikle og etablere en videreutdanning for baker- og konditorsvenner.
-
Svenneklubben på Bergensk "bakerisafari"
I helgen arrangerte Norges Konditor- og Bakersvenner (NKB) en sosial og innholdsrik "bakerisafari" i Bergen.
-
André Løvaas ny leder i Svennelauget
Før påske hadde Norges konditor- og bakersvenner (NKB) medlemsmøte der det blant annet ble valgt ny leder.
-
God påske
Denne påsken blir ikke slik vi er vant med. Vi kan dra på hytta, men helst ikke. Vi skal ikke omgås andre eller gå ut og kose oss. Ifølge Opinion, vil 60 prosent av nordmenn i år tilbringe påsken i eget hjem. Mange vil da lage en ekstra hyggelig påske hjemme hos seg selv.
-
Gratis bransjekurs for mat og drikkevareindustrien - HMS kurs
Regjeringen har etablert treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling der staten og partene i arbeidslivet samarbeider om å øke deltakelsen i kompetanseutvikling innenfor utvalgte bransjer.
-
Stortinget skrotet forslaget om fagopplæring i skolen
Før påske la regjeringen frem sitt forslag til en fullføringsreform i videregående skole. Ett av forslagene var at elever som ikke får læreplass, skal få et "likeverdig to-årig løp" i videregående skole, kalt "fagbrev som elev".
-
Slik blir de nye læreplanforskrifter for Vg3 Baker og konditor
Den 16. juni 2021 fastsatte utdanningsdirektørene de nye læreplanene for Vg3 Baker og konditor, som skal gjelde fra høsten 2022. Leder for Faglig råd restaurant- og matfag, Gunnar Bakke, fikk overvære høytideligheten.