-
Bransjeambassadør - en tittel å være stolt over
André Løvaas ble tildelt tittelen bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen på landsmøtet til BKLF i 2019. Løvaas ble utnevnt som ambassadør for sin innsats som hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget.
-
2. juni feirer vi doughnut-dagen!
I tillegg til å feire selve doughnuten, hedrer den nasjonale doughnut-dagen Frelesarmekvinnene som under første verdenskrig fikk kallenavnet "Doughnut Dollies".
-
Nå kan dere melde dere på NM -Sunn mat i farta
NM Sunn Mat i farta er en konkurranse for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta».
-
Gå ikke glipp av årets store jubileumsfest!
Baker- og Konditorbransjens Landsforening inviterer hele bransjen til jubileumsfest på Grand Hotel i Oslo den 9. september 2023
-
Brenner for ærlig håndverk
– Jeg er råvarefundamentalist og håndverksbaker på min hals, smiler Mariann Kvarme. Hun er baker og konditor, og driver Bakstehuset på Ask utenfor Bergen. Folk strømmer til bakeriet i den lille bygda på Askøy.
-
Nå blir det VM!
Om to uker reiser endelig det norske bakerlandslaget til Paris for å konkurrere om VM-medalje i Coup du Monde de la Boulangerie. Det er første gang det norske laget deltar i det som blir regnet for å være verdens viktigste og mest prestisjetunge konkurranse for bakere. Bare det å være kvalifisert er en bragd i seg selv.
-
Felles rekrutteringskrafttak til baker- og konditorbransjen og matbransjen
Rekrutteringen til baker- og konditorbransjen og resten av matbransjen, har i en årrekke vært for lav, og det er vanskelig å få tak i nok fagfolk. Nå igangsettes en nasjonal, flerårig rekrutteringskampanje som skal bedre søkertallene til utdanningene innen restaurant- og matfag.
-
Kritisk tilstandsanalyse av det norske bakevaremarkedet
Menon Economics presenterte nylig en tilstandsanalyse av det norske baker- og konditormarkedet. I rapporten slår de fast at den vertikale integrasjonen er økende, både hos dagligvareaktørene og hos leverandørene. Dette, sammen med økende import av ferdigvarer, kan bidra til at bredden i bakevaretilbudet for forbrukeren reduseres og verdiskapning og arbeidsplasser i norske uavhengige bakerier reduseres.
-
Lærlingene trenger flere lærebedrifter
Det første kullet på den nyopprettede linjen vg2 baker og konditor er snart ferdig på skolen. Antall elever som nå trenger læreplass som baker eller konditor er høyere enn tidligere, og det er nå vi trenger bedrifter som kan ta imot disse lærlingene.
-
Culinary Arts Academy
BKLF har inngått en samarbeidsavtale med Culinary Arts Academy i Sveits. Samarbeidet skal tilrettelegge for at normenn som ønsker en utdanning innen baker- og konditorfagene ved denne skolen, lettere kan få til dette.