-
Prissetting og konkurranse i dagligvarekjedene
Forrige uke presenterte Næringsminister Jan Christian Vestre status for arbeidet med tipunktsplanen for bedre utvalg og lavere priser i matbutikkene. - Det er bra at regjeringen vektlegger å arbeide systematisk med konkurranseforholdene i dagligvaresektoren, og viktig at statsråden understreket at all politikk må være kunnskapsbasert, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
-
I dag feirer vi Fullkornsdagen!
Og hvorfor skal vi egentlig feire fullkornet? Jo, det er det mange gode grunner til, men kort oppsummert kan vi si at vi vil feire fullkornet fordi fullkorn smaker godt blant annet i bakevarer, fullkorn er en viktig kilde til mange næringsstoffer, fullkorn er klimavennlig mat og fullkorn reduserer risikoen for alvorlige sykdommer.
-
Årets Bakeri 2022
"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen? I år legges det særlig vekt på bedriftens fokus på samfunnsansvar.
-
Vi er klare med årets Bransjeundersøkelse!
Hvert år gjennomfører BKLF en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling i bransjen, og hvilke ønsker og behov bransjen har for ulike tjenester. Her har alle mulighet til å gi oss både ris og ros for det arbeidet som bransjeforeningen gjør eller ikke gjør.
-
Ny sesong av rekrutteringskampanjen Smak deg frem
Tredje runde av rekrutteringskampanjen "Smak deg frem" er nå i gang. I denne runden kommer det blant annet en rykende fersk film fra bakerbransjen. Målet med kampanjen er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.
-
Her er dommerne som skal kåre Årets Konditor 2023
NM i konditorkunst går av stabelen om to måneder. Dommerne i NM i konditorkunst har alle en god dose konkurranseerfaring, og vet akkurat hva som skal til for å nå til topps i et mesterskap.
-
Ny forskrift vil gå ut over små og mellomstore bedrifter i bransjen
Regulering av innkjøpsbetingelsene i dagligvaresektoren kan i verste fall utgjøre en direkte trussel mot bakerier og konditorier landet over.
-
Brødskala'n kan nå brukes på to nye glutenfrie kornsorter
Til nå er det kun havre av de glutenfrie kornsortene som har vært inkludert i Brødskalaberegningen. Nå er det også mulig å legge inn to nye glutenfrie kornsorter når grovheten skal beregnes. Dette er gode nyheter for cøliakere, som til nå ikke har hatt noe merking av grovhet på bakevarer.
-
Ungt Entreprenørskap og #MerAv vil spre sunn matglede blant ungdom
BKLF, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Sjømat Norge har inngått et samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE) i prosjektet "Sunn mat" – elevbedrift. Formålet med samarbeidet er å øke bevissthet, kunnskap og holdning til sunn og variert mat hos elever i ungdomsskolen, under fanen #MerAvGrovtGrøntogBlått.
-
Første kursbolk i fagfornyelsen er gjennomført
Første bolk av kursene i fagfornyelsen er nå ferdig, og lærerne på vg2 baker og konditor har fått en gjennomgang i grunnleggende begreper og metoder i det nye læreplanverket. Det har blitt holdt ett bakekurs på Jåttå i Stavanger og to på Sørumsand og et konditorkurs i Trondheim.