-
Møt finalistene i Årets Bakeri 2021
Du kan fortsatt stemme på din favoritt til Årets Bakeri. Som du kanskje allerede har fått med deg, er det Ingelsrud Konditori, Ryfylke bakeri & konditori og Harstadbotn Bakeri & Konditori som er de tre finalistene. Juryen legger i år særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse.
-
Økning i kornforbruket
Rapporten «Utviklingen i norsk kosthold 2021», ble lagt frem av Helsedirektoratet tidligere denne uken. Rapporten, som hovedsakelig er basert på matforsyningsstatistikk for hele landet, viser at kornforbruket har økt fra 81 kilo pr. person i 2019, til 85,7 kilo i 2020.
-
Jakter nye talenter
Baker- og konditorlandslaget er for tiden på jakt etter nye talenter. I 2021 blir det flere viktige konkurranser og laget må utvides.
-
Stem på årets bakeri
Etter at juryen nå har vurdert alle kandidatene står man igjen med tre verdige kandidater til ÅRETS BAKERI 2020
-
Ønsker innspill fra bransjen
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har til ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen er svært verdifull, og det tar kun et par minutt å svare.
-
2 år med eget opplæringskontor i Baker- og konditorbransjen
Etter vel 2 års satsing på eget opplæringskontor i baker- og konditorbransjen, er status 50 lærlingplasser og om lag 65 bedrifter som medlemmer. Dette synes vi er gode tall. Vi ser også etter vi har hatt samtaler med samarbeidsbedriftene våre nå i de siste månedene, at de vil ta inn lærlinger også til høsten.
-
Støtt din lokale favoritt – så er den der i morgen også!
Flere bransjeforeninger i mat- og drikkenæringen har gått sammen og oppfordrer alle til å støtte sin lokale mat- og drikkefavoritt i en tid der mange sliter.
-
Bransjeundersøkelse Baker- og konditorbransjen 2020
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har til ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen er svært verdifull, og det tar kun et par minutt å svare.
-
Oppdatert koronaveileder for varehandel
Nå har Helsedirektoratet oppdatert den nasjonale veilederen inkludert beslutninger og anbefalinger for varehandel, inkludert dagligvarehandel. Veilederen viser bl.a. til en ny bransjestandard for smittevern som er utviklet av NHO Service og Handel og Norsk Standard på oppdrag for Helsedirektoratet.
-
Sukker og sjokoladekurs med en av verdens ledende konditorer Martin Chiffers
Martin Chiffers er en av verdens beste konditorer, med lang erfaring fra de beste hotellene i hele verden. For tiden er han Executive Pastry Chef på The Savoy i London.