Årets Bakeri 2022

"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen? I år legges det særlig vekt på bedriftens fokus på samfunnsansvar.

Målet med denne kåringen er å øke bevisstheten om alle de element som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020) og Ryfylke bakeri og konditori (2021).

I fjor var det bedriftens satsing på fagkompetanse som ble vektlagt i kåringen av "Årets Bakeri 2021". Juryens begrunnelse for å kåre Ryfylke bakeri & konditori som vinner, var at de utmerker seg med et kontinuerlig fokus over lang tid på å utvikle fagkompetanse i alle ledd i hele bakeriet.

Fra 10. mars 2022 kan du sende inn forslag på bedriften/e du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes BKLF AS gb@nhomd.no innen 26.05.22 (nominasjonsfrist).

Følgende 8 kriterier skal danne grunnlaget for vurderingen:

  1. Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  2. Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
  3. Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  4. Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  5. Bedriftens endring og omstillingsevne
  6. Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
  7. Bedriftens sammensatte fagkompetanse
  8. Bedriftens omdømme/merkenavn

En ekstern jury, som har særlig kompetanse på bedriftsvurdering, vil velge ut tre finalister av de nominerte bakeriene. I år vil juryen legge særlig vekt på bedriftens fokus på samfunnsansvar, og vil med dette ta spesielt hensyn til:

  1. Hvordan bakeriet lytter til kundenes behov ved utvikling av nye produkter/forbedre eksisterende produkter – at det må gjøres lettere for kundene å ta sunnere valg er viktig her.
  2. Hvordan bakeriet jobber for bedre utnyttelse av råvarer og svinn-system.
  3. Valg av sunnere råvarer.

 I midten av september starter avstemningen, og alle kan stemme på de tre finalistene.

Vinneren av "Årets Bakeri 2022" vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000,-.