-
Her er dommerne som skal kåre Årets Konditor 2023
NM i konditorkunst går av stabelen om to måneder. Dommerne i NM i konditorkunst har alle en god dose konkurranseerfaring, og vet akkurat hva som skal til for å nå til topps i et mesterskap.
-
Ny forskrift vil gå ut over små og mellomstore bedrifter i bransjen
Regulering av innkjøpsbetingelsene i dagligvaresektoren kan i verste fall utgjøre en direkte trussel mot bakerier og konditorier landet over.
-
Ungt Entreprenørskap og #MerAv vil spre sunn matglede blant ungdom
BKLF, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Sjømat Norge har inngått et samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE) i prosjektet "Sunn mat" – elevbedrift. Formålet med samarbeidet er å øke bevissthet, kunnskap og holdning til sunn og variert mat hos elever i ungdomsskolen, under fanen #MerAvGrovtGrøntogBlått.
-
Ny sesong av rekrutteringskampanjen Smak deg frem
Tredje runde av rekrutteringskampanjen "Smak deg frem" er nå i gang. I denne runden kommer det blant annet en rykende fersk film fra bakerbransjen. Målet med kampanjen er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.
-
Første kursbolk i fagfornyelsen er gjennomført
Første bolk av kursene i fagfornyelsen er nå ferdig, og lærerne på vg2 baker og konditor har fått en gjennomgang i grunnleggende begreper og metoder i det nye læreplanverket. Det har blitt holdt ett bakekurs på Jåttå i Stavanger og to på Sørumsand og et konditorkurs i Trondheim.
-
Brødskala'n kan nå brukes på to nye glutenfrie kornsorter
Til nå er det kun havre av de glutenfrie kornsortene som har vært inkludert i Brødskalaberegningen. Nå er det også mulig å legge inn to nye glutenfrie kornsorter når grovheten skal beregnes. Dette er gode nyheter for cøliakere, som til nå ikke har hatt noe merking av grovhet på bakevarer.
-
Årets Bakeri 2022
"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen? I år legges det særlig vekt på bedriftens fokus på samfunnsansvar.
-
Vi er klare med årets Bransjeundersøkelse!
Hvert år gjennomfører BKLF en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling i bransjen, og hvilke ønsker og behov bransjen har for ulike tjenester. Her har alle mulighet til å gi oss både ris og ros for det arbeidet som bransjeforeningen gjør eller ikke gjør.
-
Møt finalistene i Årets Bakeri 2021
Du kan fortsatt stemme på din favoritt til Årets Bakeri. Som du kanskje allerede har fått med deg, er det Ingelsrud Konditori, Ryfylke bakeri & konditori og Harstadbotn Bakeri & Konditori som er de tre finalistene. Juryen legger i år særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse.