-
Kritisk tilstandsanalyse av det norske bakevaremarkedet
Menon Economics presenterte nylig en tilstandsanalyse av det norske baker- og konditormarkedet. I rapporten slår de fast at den vertikale integrasjonen er økende, både hos dagligvareaktørene og hos leverandørene. Dette, sammen med økende import av ferdigvarer, kan bidra til at bredden i bakevaretilbudet for forbrukeren reduseres og verdiskapning og arbeidsplasser i norske uavhengige bakerier reduseres.
-
Culinary Arts Academy
BKLF har inngått en samarbeidsavtale med Culinary Arts Academy i Sveits. Samarbeidet skal tilrettelegge for at normenn som ønsker en utdanning innen baker- og konditorfagene ved denne skolen, lettere kan få til dette.
-
Hjelp oss til å bli bedre!
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har for ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen din er svært verdifull, og det tar kun et par minutter å svare.
-
Sjekk ut kurstilbud fra Baker- og Konditorakademiet
Baker- og Konditorakademiet vil gjennom 2021 tilby en rekke uavhengige kurs til bakerbransjen. Vi håper med dette at vi kan tilby noe til bransjen vår som den lenge har manglet.
-
Har du årets fastelavnsbolle klar?
I Norge har vi i alle år vært vant med den tradisjonelle fastelavnsbollen, men de siste årene har man sett tendenser til at denne kjærkomne bollen har fått mange forskjellige smaker og fasonger.
-
God sommer
BKLF ønsker alle en riktig god sommer og takker for innsatsen i en krevende periode for bransjen.
-
Til høsten starter det nye utdanningsprogrammet for bakere og konditorer
Hele 234 elever har søkt det nye utdanningsprogrammet VG2 baker og konditor fra høsten 2021. Søkerne er fordelt på 11 fylker og 22 videregående skoler. Sandsli videregående skole, som er den eneste skolen i Vestland fylkeskommune som tilbyr VG2 Baker og konditor, har rom for to fulle klasser.
-
Bli med til Europain og VM i Paris 2022
Det norske bakerlandslaget skal for første gang delta i Coupe du Monde de la Boulangerie, verdens mest prestisjetunge konkurranse for bakere. Konkurransen har vært arrangert hvert fjerde år siden 1992, og Norge er i 2022 ett av 12 land som har kvalifisert seg.
-
Ønsker du jobb i baker- og konditorbransjen?
Baker- og konditorbransjen etterspør flere fagfolk. Nå kan du registrere din CV direkte hos Opplæringskontoret og sikre deg en mulig lærlingeplass og jobb i baker eller konditorfaget.