-
Hjemmelaget Hasselnøtt-is
Hva med å servere hjemmelaget is på 17. mai? Smaker også like godt på en varm sommerdag som på en sen kveld under teppet. Og dessuten så er jo hasselnøtter stappfulle med bra ting for deg, som f.eks vitamin E, B og magnesium, og kilde til kalsium og jern. Bare sørg for å lage nok så har du deilig hasselnøtt-is i fryseren til en hvilken som helst anledning.
-
-
Halvgrove pitabrød
Vi alle kjenner vel til dei klassiske lyse pitabrøda laga på berre kveitemjøl, men kva med å prøve den kjære klassikaren ikledd ei litt sunnare drakt? – smakar like godt, men mettar lenger!
-
Havrebrød
Lite er bedre enn nystekt, ferskt havrebrød. Saftig, sunt og godt. Men ikke gå i «varmefella». Bruk kun tempererte råvarer og kaldt vann. Hevingen skjer uansett, bare du gir brødet nok tid. Lykke til!
-
Pjalt
Deilige, tykke lefser er godt. Disse kan godt også akkompagneres med syltetøy. Nam! Ikke vær redd for hornsaltet. Det lukter sterkt, men bidrar til heving og struktur.
-
Vafler med havregryn
Dette er manges favoritt, men det er en kunst å lage vafler også. De er forbundet med tilstelninger og fest, men er like gode til hverdags! La røren få svelle. Da får den luftighet og utvikler smak.