Artikler

Vis filtrering

224 resultater

Type artikkel
Velg område
224 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fagtreff for lokalmøller og Håndverksbakerier

  For andre året på rad har Baker- og Konditorakademiet gleden av å invitere til fagtreff for lokalmøller, kornbønder og håndverksbakeri. Bakgrunn for fagtreffet er Matkornpartnerskapet sitt mål om 90% norsk mel innen 2030.

 2. Julebakst på Godt Brød

  Julen nærmer seg, og for bakeriene landet rundt er dette den travleste perioden i året. Noen begynner med julebaksten allerede når sommerferien er slutt, mens andre begynner ikke før desember er like rundt hjørnet.

 3. – Avgiftsforskjellene driver grensehandelen

  - Nye grensehandelstall fra SSB viser at andelen av høyt avgiftsbelagte varer er overrepresentert i grensehandelskurven, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke. I tredje kvartal i 2023 grensehandlet nordmenn for 2,3 milliarder kroner.

 4. Klart for NM Årets Baker 2024

  18.april 2024 blir det NM Årets Baker på Sørumsand vgs. Det er nå hele fem år siden NM Baker ble arrangert sist, og det var Nikolai Meling som da tok gullmedaljen. Denne gang finner vi Meling i dommerpanelet.

 5. Brød er fortsatt sunt og bærekraftig

  I det siste har debatten om ultraprosessert mat rast i både media og på sosiale medier. Industribakt brød har blitt trukket frem som en matvare som er sunn til tross for at den er definert som ultraprosessert. Likevel er debatten med på å skape forvirring og bekymring hos forbrukeren.

 6. NM i konditorkunst på Umami Arena i 2025

  Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er arrangør av NM i konditorkunst / Årets konditor, og direktør Gunnar Bakke kan nå meddele at både deltakere og besøkende kan glede seg til konkurransen som vil foregå på Umami Arena den 20. mars i 2025.