Drømmer om sitt eget lille sted

Trude Beate Brendehaug er utnevnt til bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen. Hun er utdannet både baker og konditor, og gjennom sine syv år på Baker- og Konditorlandslaget har Trude Beate vunnet medalje i tre internasjonale mesterskap! Nå er bronsevinneren fra Coupe du Monde de la Boulangerie i tenkeboksen.

Et blikk mot fremtiden: Kakekunst av 3D-print

- Jeg tror mat vil bli printet fremover, sier konditor Pascal Monet, sølv-vinneren fra fjorårets NM i konditorkunst.

Dronningen av sjokolade

– Å glede folk. Det er det som er drivkraften min, sier Tonje Holtungen. I 2017 ble hun norgesmester i konditorkunst. I dag skaper hun sanselige kunstverk av sjokolade.

Bakeriet mot alle odds: Vi fulgte drømmen vår!

- Det var knapt noen som trodde at det gikk an å drive et bakeri midt i ingenmannsland. Vi fryktet at vi ville ende opp her helt alene med baksten vår. Men så bare eksploderte det, smiler Valery Hofmann og Georg Knutsen på Brød&Sånt i Malvik.

Lager mel med kjærlighet

Det handler om ekte lidenskap og omsorg for kornet hele veien fra jord til bord. Kvelde Mølle er en av få gjenværende bygdemøller i Norge – her steinmales kornet på gammelt vis. Og det setter mange bakere rundt i Norge stor pris på.

Brenner for ærlig håndverk

– Jeg er råvarefundamentalist og håndverksbaker på min hals, smiler Mariann Kvarme. Hun er baker og konditor, og driver Bakstehuset på Ask utenfor Bergen. Folk strømmer til bakeriet i den lille bygda på Askøy.

Sukker – en fantastisk byggestein

— Sukker har dessverre blitt en ingrediens som er veldig negativt omtalt i media, men for meg er sukker selve essensen og bindemiddelet i alt jeg gjør i konditoriet. Jeg vil påstå at sukker er like viktig for konditoren som korn er for bakeren og sement er for mureren, skriver Morten D. Carlson, konditor og innehaver ved Condelica AS om sukkerets fantastiske egenskaper.

Konditorkunstneren

På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.