Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Konditorkunstneren

  På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.

 2. Lager mel med kjærlighet

  Det handler om ekte lidenskap og omsorg for kornet hele veien fra jord til bord. Kvelde Mølle er en av få gjenværende bygdemøller i Norge – her steinmales kornet på gammelt vis. Og det setter mange bakere rundt i Norge stor pris på.

 3. I takt med naturen

  Credo, Fagn og Speilsalen i Trondheim, Under i Lindesnes, Re-Naa i Stavanger og Maemo og Kontrast i Oslo. De fremste stjernerestaurantene i Norge er alle kjente for sine utsøkte smaker. I tillegg til sine Michelinstjerner, har de en annen fellesnevner – meieriproduktene fra Rørosmeieriet.

 4. Kates kakeeventyr

  Konditormester Kate Kippersund svevde verden rundt som flyvertinne i SAS da hun startet sitt kakeeventyr. Hun har ikke helt landet ennå.

 5. Beredskap – hva er nå det?

  Blogger Anders Norstad, er bekymret for norsk selvforsyning av mat, og er redd for at det norske matsystemet skal gå til grunne. Her kan du lese hva han sier om norsk korn og viktigheten av bakefaglig kompetanse når det kommer til beredskap.

 6. Jeg gruer meg litt til svenneprøven

  Mange lærlinger går opp til svenneprøven i disse dager, og bakerlærling Jannicke Torp er en av dem. – Jeg skal ta fagprøven i juni, det blir litt skummelt, sa 19-åringen fra Klæbu da Baker & Konditor var og besøkte henne på jobb hos Mesterbakeren i Trondheim for et par måneder siden.

 7. Historien om landslaget

  – Drømmen vår var å kunne vifte med store pokaler og bli veldig synlige, forteller Anders Vangen, som var leder i BKLF da landslaget startet opp i 2003. De lyktes i å profilere bransjen disse første årene – mens pokalene har kommet i senere år.