Artikler

Vis filtrering

18 resultater

Type artikkel
Velg område
18 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Drømmer om sitt eget lille sted

  Trude Beate Brendehaug er utnevnt til bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen. Hun er utdannet både baker og konditor, og gjennom sine syv år på Baker- og Konditorlandslaget har Trude Beate vunnet medalje i tre internasjonale mesterskap! Nå er bronsevinneren fra Coupe du Monde de la Boulangerie i tenkeboksen.

 2. Dronningen av sjokolade

  – Å glede folk. Det er det som er drivkraften min, sier Tonje Holtungen. I 2017 ble hun norgesmester i konditorkunst. I dag skaper hun sanselige kunstverk av sjokolade.

 3. Sukker – en fantastisk byggestein

  Sukker har dessverre blitt en ingrediens som er veldig negativt omtalt i media, men for meg er sukker selve essensen og bindemiddelet i alt jeg gjør i konditoriet. Jeg vil påstå at sukker er like viktig for konditoren som korn er for bakeren og sement er for mureren.

 4. Brenner for ærlig håndverk

  – Jeg er råvarefundamentalist og håndverksbaker på min hals, smiler Mariann Kvarme. Hun er baker og konditor, og driver Bakstehuset på Ask utenfor Bergen. Folk strømmer til bakeriet i den lille bygda på Askøy.

 5. Konditorkunstneren

  På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.

 6. Lager mel med kjærlighet

  Det handler om ekte lidenskap og omsorg for kornet hele veien fra jord til bord. Kvelde Mølle er en av få gjenværende bygdemøller i Norge – her steinmales kornet på gammelt vis. Og det setter mange bakere rundt i Norge stor pris på.