-
Vi gratulerer Ryfylke bakeri & konditori som vinner av Årets bakeri 2021!
I kåringen av Årets bakeri 2021 ble det lagt ekstra stor vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse, og hvordan de jobber og engasjerer seg for å utvikle fagkompetansen. Juryen sier at det ikke var noe enkelt valg å kåre årets vinner, og at de tre finalistene alle er bakerier som jobber hardt for å utvikle faget, og er bevisst sin mulighet til å utvikle bransjen generelt.
-
Signering av nye tilslutningsavtaler til "intensjonsavtalen for et sunnere kosthold"
"Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold" er en avtale mellom helsemyndighetene og matbransjen. Formålet med avtalen er å gjøre det enklere for forbrukeren å ta sunnere valg, og har konkrete mål om et redusert inntak av salt, tilsatt sukker og mettet fett, og mål om et økt inntak av grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, fisk og sjømat i befolkningen.
-
BKLF utsetter innkreving av halve medlemskontingenten
For å hjelpe våre medlemmer i en krevende økonomisk tid har BKLF besluttet å utsette innkreving av halve medlemskontingenten til høsten.
-
Bli kjent med Bakst&Brygghuset
Øystein Hoff begynte å jobbe i bakeri da han var ti år. Etter mange år i bransjen, kjøpte han Thomsen Bakeri i Åsane, og døpte det om til Bakst&Brygghuset. Å gå tilbake til håndverket syns han var utrolig kjekt.
-
Bli kjent med Stavanger conditori
Per Arvid Aartun var ansatt som baker i det lokale bakeriet Mesterbakeren i Stavanger, før han etablerte et ekte håndverksbakeri i lokalene til sin tidligere arbeidsgiver.
-
Baker- og Konditorlandslaget
Det norske baker- og Konditorlandslaget representerer bransjens beste bakere og konditorer og konkurrerer i internasjonale konkurranser. Alle landslagsutøverne står til daglig i jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. De møtes regelmessig på Sørumsand Videregående skole, hvor de deler kompetanse om konkurranseaktiviteter, komposisjoner, smaker og fingerferdigheter.
-
Kjetil Dale Aas
Kjetil Dale Aas er hovedtrener på baker- og konditorlandslaget 2022. Han jobber til daglig som fagansvarlig for fagopplæring i BKLF.
-
Cathrine Olsen
Cathrine Olsen er utøver på bakerlandslaget 2022. Til daglig jobber hun i Idun Industri.
-