Bli kjent med Ingelsrud Konditoriori

Andrea Ingelsrud flyttet til Oslo for å gå i kokkelære. Etter endt læretid jobbet hun i en av byens bedre restauranter, før hun ble konditorlærling hos Sverre Sæthre.

Da hun fikk svennebrevet, tok Andrea med seg ektemannen Michael, to fagbrev og mye god erfaring og flyttet hjem til Eidskog. Ingelsrud jobbet noen år i hjemtraktene før hun og Michael dro på en etterlengtet jordomseiling. Da hun kom tilbake, kjøpte Andrea lokalene etter Magne Holths bakeri, og åpnet Ingelsrud Konditori i Magnor senhøsten 2018. 

Bli kjent med

Vi i BKLF ønsker å bli bedre kjent med medlemmene våre, og at medlemmene våre kan få mulighet til å bli kjent med hverandre. Vi vil derfor bli bedre kjent med et nytt medlem hver måned. Ønsker du å bli bedre kjent med oss, kan du kontakte Solveig Lygre.

Her kan du lese mer om medlemskap og medlemsfordeler

Lokalt og hjemmelaget - braksuksess fra dag en

Andreas ektemann Michael er snekker, og har hjulpet til med å sette i stand lokalene. - Mamma står i butikken, mormor høster bær, svigermor står i oppvasken, pappa trør til i bakeriet når det trengs og tante leverer egg, sier Andrea ivrig. Hele familien er involvert, og kanskje er dette en av grunnene til den store suksessen til Ingelsrud konditori og bakeri? Den største grunnen er likevel uten tvil de gode baker- og konditorvarene. Andrea er svært opptatt av at alt skal være av gjennomgående høy kvalitet.

Råvarene bør være lokale og alt skal lages fra grunnen av. Mange av varene er sesongbaserte, men de fryser også ned en del selvplukkede bær på sommer/ høst som de bruker året rundt.

Andrea med favnen full av nyhøstet rabarbra.

– Folk er glad i faste produkter, så assortimentet består av en del fast og en del som varierer. - Været spiller også inn på hva folk vil ha, sier Andrea.

Ingelsrud ble nylig sertifisert håndverksbakeri av BKLF. Dette syns Andrea er stas, og sier at folk skjønner at det er et kvalitetsstempel og at folk er opptatte av kvalitet. Kundene blir oppmerksomme på at det er forskjell på oss og andre. – Det er veldig bra at det er kommet en slik ordning. Et slikt merke gjør at vi håndverksbakerier blir mer synlige, og så legger det i tillegg et press på oss som har fått utmerkelsen om å jobbe for å holde standarden; litt som å få en Michelinstjerne.

Andrea legger sjela si i alt hun produserer, og kanskje dette er grunnen til at Ingelsrud aldri kaster overskuddsproduktene? På slutten av dagen ringer de forskjellige organisasjoner og arbeidsplasser for å spørre om noen vil ha det som er til overs. Det hender også at de kjører opp til svenskegrensen og gir boller til overbegeistrede tollere. Too Good to Go blir også brukt innimellom – Det viktigste er at varene ikke blir kastet, men at noen spiser de, sier Andrea.

Fagkunnskap er alfa omega

Ingelsrud har to lærlinger. Andrea skryter over hvor flinke de er, og hun understreker at der er enormt viktig å ha lærlinger. - En av grunnene til at jeg ville starte for meg selv var at jeg ønsket å ha lærlinger. Dersom bransjen vil ha gode fagfolk må vi selv ta det ansvaret det er å lære de opp; det tilfører fagkunnskap til bransjen. I tillegg er det å ha lærlinger noe som gir meg noe.

Alt er hjemmelaget hos Ingelsrud.

Jeg syns det er gøy å lære bort den kunnskapen jeg innehar, og jeg lærer mye selv. Når man har lærlinger blir man tvunget til å repetere og holde vedlike det man selv har lært.

Andrea syns det er veldig bra at bransjen har fått sitt eget opplæringskontor for baker- og konditorlærlinger. Som medlem av BKLF får Ingelsrud flere fordeler i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO). - Ved å være medlem i bransjeforeningen, er vi også del av et fellesskap og et nettverk der vi kan utveksle erfaringer og lære av andre. Om det er noe vi lurer på kan vi spørre de som har svarene, det er fint sier Andrea som også er begeistret for kursene Baker- og konditorakademiet kan tilby.

Ingelsrud konditori og bakeri har i sin levetid på knappe to og et halvt år vært en braksuksess. Nå har Andrea planer om å ta svennebrev som baker og deretter diplombakerutdannelsen for å tilegne seg mer fagkunnskap på dette området. Da kan hun selv ta ansvar for bakeriavdelingen og bakerlærlinger. Bakesvennen hennes er nemlig først og fremst musiker, så når pandemien er over skal han ut på turné igjen, og da har han ikke tid til mer enn 50 prosent jobb i bakeriet.

Bli kjent med flere medlemsbedrifter:

  1. Bli kjent med Bakst&Brygghuset

    Øystein Hoff begynte å jobbe i bakeri da han var ti år. Etter mange år i bransjen, kjøpte han Thomsen Bakeri i Åsane, og døpte det om til Bakst&Brygghuset. Å gå tilbake til håndverket syns han var utrolig kjekt.

  2. Bli kjent med Roxman Bakeri og Konditori

    På forsommeren i fjor, flyttet Roxman Bakeri og Konditori fra Sirevåg sentrum til det nybygde bakeriet langs Nordsjøveien. Selv om avstanden kun er på ca. 600 meter, resulterte flyttingen i tidenes omsetning for det 67 år gamle familiebakeriet.