Kutt matsvinnet!

FNs internasjonale matsvinndag 29.9 er en fin anledning til å sette matsvinn på dagsorden, både internt i virksomheten og overfor kunder. Her finner du nyttig materiell som kan benyttes til opplysning og vekke engasjement.
FNs internasjonale matsvinndag 29.9 er en fin anledning til å sette matsvinn på dagsorden, både internt i virksomheten og overfor kunder. Her finner du nyttig materiell som kan benyttes til opplysning og vekke engasjement.
FN sin mat- og landbruksorganisasjon (FAO) tok initiativet til den internasjonale dagen mot matsvinn i 2020, og EUs plattform mot matsvinn har òg engasjert seg. Mange europeiske land markerer dagen på ulike måtar. I Norge er det Matvett som står for initiativet. De inviterer alle kantiner, hotell, restauranter og andre serveringssteder som er med i KuttMatsvinn Servering, til å synliggjøre sitt engasjement for å redusere matsvinn.
Matsvinnkalkulatoren er et enkelt og motiverende verktøy hvor du kan oppfordre dine medarbeidere og gjester til å finne sin matkastetype, få kunnskap om matens verdi og skreddersydde tips basert på hva de kaster. Hva med å arrangere en intern konkurranse?
Matsvinnloven trer i kraft i løpet av 2026 og vil stille tydeligere krav til hele mat- og serveringsbransjen. Ved gjennomføre aktosmhetsvurderinger og redegjøre for matsvinnet. Det å være med i KuttMatsvinn Servering viser virksomheten din at dere ligger i forkant og allerede tar ansvar for å kutte matsvinn.