-
Støtt opp om den norske bakeren!
16. oktober ble verdens brøddag feiret over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
-
Vant treningshelg med Baker- og Konditorlandslaget
I årets Rogalandsmesterskap for unge bakere og konditorer, var en treningshelg med Baker- og Konditorlandslaget en av premiene. Det var vinnerne i hver kategori, samt beste nykommer, som fikk være med på denne inspirasjonshelgen.
-
Høyere nivå enn noen gang
Torsdag og fredag denne uken skal det norske bakerlandslaget konkurrere om å bli Nordiske mestre i baking. Forrige gang Norge stilte lag i Nordic Bakery Cup var i 2019. Da sikret det norske laget seg gullmedaljen.
-
33 forslag for å redusere matsvinn
Like etter nyttår la det regjeringsutnevnte Matsvinnutvalget frem sin rapport for landbruks- og matminister Geir Pollestad og klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Her lister de opp 33 forslag som skal bidra til å nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030.
-
Uforståelig budsjettkutt
I forslaget til statsbudsjett for 2025 kutter regjeringen nærmere 5 millioner i Helsedirektoratets markedsføringsmidler knyttet til folkehelse. – I en mediehverdag med så mye feilinformasjon og konspirasjonsteorier om kosthold og helse er det helt feil strategi av regjeringen å kutte i midlene. Forbrukerne trenger mer, ikke mindre, saklig informasjon om hva som bør inngå i et sunt kosthold, mener NHO Mat og Drikke
-
Kanelbollens dag – en feiring av en elsket klassiker
Den 4. oktober hvert år feirer vi Kanelbollens dag, en svensk tradisjon som har spredt seg til flere land, inkludert Norge. En perfekt anledning til å teste landslagsbaker Ivar Bakkes nydelige oppskrift!
-
Revideringen av norske kostråd i gang
Helsedirektoratet skal revidere de norske kostrådene. NHO Mat og Drikke har gitt innspill til prosessen på vegne av næringen.
-
Skaperkraft, arbeidskraft og bærekraft på agendaen
Vi gleder oss til å samle bransjen på Baker- og konditorkonferansen i februar! Se foreløpig program - og hold av datoen allerede nå.
-
Bransjeundersøkelsen 2024
Hvert år gjennomfører BKLF en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling i bransjen, og hvilke ønsker og behov bransjen har for ulike tjenester. Her har alle mulighet til å gi oss både ris og ros for det arbeidet som bransjeforeningen gjør eller ikke gjør.
-
Regjeringen svikter lærlingeordningen
Mens Norge først og fremst trenger flere yrkesfagarbeidere, svikter regjeringen lærlingeordningen gjennom drastiske endringer i opplæringsloven.