Bli medlem i et faglig fellesskap

Som medlem i bransjeforeningen BKLF blir du med i en demokratisk organisasjon som bygger på et bredt fellesskap og som ivaretar baker- og konditorbransjens betingelser og fremtid. Du får også tilgang til flere økonomiske og faglige fordeler. BKLF tilbyr medlemskap både for bedrifter og enkeltpersoner.

Vårt samfunnsoppdrag

Styrke rekrutteringen til bransjen ved å inspirere og veilede til satsing på fagkunnskap og kompetanse, som igjen bidrar til at det skapes og utvikles bærekraftig lønnsomhet i hele bransjen.

Medlemsfordeler bedriftsmedlemmer

  • Råd og veiledning om bakeridrift                                               
  • Hjelp til rekruttering                                                                         
  • Søknadsordning om stipend                                                        
  • Nytt fra bransjen og verktøykasse med diverse skjema for din bedrift
  • Gratis bransjeveileder for IK-Mat bedrift
  • Gratis bruk av Brødskala`n på all emballasje
  • Gratis bruk av merket "Håndverksbakeri" etter søknad
  • Næringspolitisk påvirkning for bransjen
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal

Medlemsfordeler personlig medlem

  • Søknadsordning om stipend
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal
  • Tilgang til tidligere fagblad som er digitalt arkivert

Dette har Baker- og Konditorbransjens Landsforening jobbet med de siste årene:


• Etablering av eget opplæringskontor for bransjen.
• Etablering av eget utdanningsløp på Vg2 baker og konditor.
• Nye lærebøker som bygger på den nye læreplanen for baker- og konditorfaget og lærebok om trygg mat, bransje og arbeidsliv.
• Etablering av fagskoletilbud for baker- og konditorsvenner.
• Utarbeidet nasjonal bransjestandard for IK-mat for baker- og konditorbransjen, anerkjent av Mattilsynet
• Initiert egne nettverk for baker- og konditorsvenner, medlemmer i svennenemder og yrkesfaglærere.
• Videreutvikling av Brødskala`n som BKLF er merkeeier av.
• Tilrettelegging av nasjonale konkurranser (NM) for baker- og konditorfaget
• Drift av Baker- og Konditorlandslaget som har tatt flere internasjonale medaljer i VM de siste årene.
• Etablering av merkeordningen sertifiseringsordning med eget bedriftsmerke for håndverksbakeri som fremhever fagkunnskap, håndverk og bruk av norske råvarer.
• Etablering og organisering av kåringen «Årets Bakeri».
• Etablering av en årlig Baker- og konditorkonferanse.
• Frontet næringspolitiske utfordringer for norsk Baker- og Konditor- bransje ovenfor politikere og myndigheter.
• Etablering av bransjens nøytrale kompetansesenter som tilbyr en rekke kompetansetilbud til bransjen.
• Utarbeiding av rapporter og undersøkelser om norsk baker- og konditorbransje.
• Skaffet midler fra Innovasjon Norge til ulike utviklingsprosjekter for bedriftsmedlemmer

Bli kjent med våre medlemsbedrifter

  1. |

    Lidenskapen for håndverket ble god butikk

    I den vesle bygda Mosby i Kristiansand kommune, ligger Moseid Bakeri omringet av grønne åser. Selv om finalisten i Årets Bakeri 2025 har gjort store endringer i bakeriet, er det en reise tilbake i tid å komme inn i det gamle Torridalstunet, et steinkast fra elven Otra.

  2. |

    Født i melet

    Hevd Håndverksbakeri ble til etter et tilfeldig møte mellom en italiensk baker i Oppdal og en restauratør i Trondheim. Seks år etter at "Bakeren på torget" åpnet dørene, er bakeriet blitt et av de mest populære møtestedene i trønderhovedstaden.

  3. |

    Vi har så vidt begynt!

    Da Christoffer og Henrik Næss skulle overta Nøtterø Bakeri & Konditori, ønsket de å gjøre en del endringer i familiebedriften. Etter å ha overlevd både nedstenging og strømkrise, går bakeriet nå bedre enn noen gang, og er en av tre finalister i Årets Bakeri 2025