Treningshelg med landslaget gav mersmak

Publisert

Line Lysevoll og Margrethe Vårvik vant en treningshelg med landslaget da de ble midtnorske mestre i vinter. Foto: Solveig Lygre

Vinnerne av regionale mesterskap for unge bakere og konditorer får tilbud om å være med på en treningshelg med Baker- og Konditorlandslaget. I helgen var vinnerne av Midtnorsk mesterskap med på trening.

Line Lysevoll og Margrethe Vårvik vant konditorkonkurransen i Midtnorsk mesterskap. Begge to jobber til daglig på Britannia i Trondheim. Line fikk svennebrevet før sommerferien, mens Margrethe er andre års lærling.

Line valgte konditorfaget fordi hun alltid har syns det var gøy å bake. Etter at hun begynte på baker og konditor, og så i lære, har hun forelsket seg i faget.

- Det morsomste med konditorfaget er å lære nye ting og se at noe jeg lager blir fint. Det er gøy å prøve og feile og prøve igjen til det blir bra. Samtidig så liker jeg samholdet med andre som har samme interesse, jobbe sammen og hjelpe hverandre, sier Line som ønsket å være med landslaget på trening for å få et innblikk i hvordan det er å være på landslaget.

- Jeg har lært en del nytt denne helgen. Vi har jobbet mye med sjokolade, noe jeg også gjør på jobben, men da på en helt annen måte. Her har vi lagd skulpturer og det var veldig gøy, sier den nyutdannede konditorsvennen.

Både Line og Margrethe syns det var spennende å få møte landslaget, og de ble begge enda mer inspirerte til å søke om en plass på laget i fremtiden.

- Det var utrolig inspirerende å se alle de dyktige fagfolkene. Jeg har alltid ønsket å lære av de aller flinkeste, og jeg ser opp til alle som er med på landslaget, sier Margrethe, som syns hun fikk utrolig mye ut av treningshelgen. 

Lærlingen fra Hotel Britannia valgte å bli konditor fordi hun alltid har vært interessert i søtsaker og desserter.

- Jeg elsker å utfordre meg selv. Konditorfaget gir meg mulighet til både å feile og mestre, noe som har gitt meg mye motivasjon og lærdom. Det gøyeste med faget er alt som går an å få til bare med nok trening. Den mestringsfølelsen og gledesrusen man får igjen for godt arbeid er noe av det jeg elsker med faget, sier Margrethe.

I tillegg til at de to ambisiøse konditorene fra Trøndelag fikk jobbe mye med sjokolade og lage sjokoladeskulpturer, fikk de også et innblikk i hvordan bakerne trener i innspurten mot Nordisk mesterskap. Om de to blir å se på landslaget i fremtiden, det skal vi ikke se vekk i fra.