Ønsker innspill fra alle baker- og konditorsvenner i Norge

Publisert

Leder av Norges Konditor- og Bakersvenner, Einar Martin Kålen, inviterer nå alle baker- og konditorsvenner i Norge til et møte for å diskutere svenneklubbens fremtid.

Norges Konditor- og Bakersvenner (NKB) eller "Svenneklubben", er et faglig nettverk for alle konditor- og bakersvenner i Norge. I tillegg til å være et faglig utvekslingssted, er "Svenneklubben" en arena for sosialt samvær, ofte i form av turer i inn- eller utland.

- Den 24. september inviterer vi til et åpent dialogmøte på Teams. Her ønsker vi at flest mulig skal være med å ta stilling til hvordan svenneklubben skal se ut i fremtiden. Møtet er åpent for alle baker- og konditorsvenner i Norge, og vi må ta en avgjørelse på om svenneklubben er bærekraftig slik den er i dag, eller om vi må gjøre endringer for at den skal være nyttig og levende også i årene som kommer, sier Kålen.

Er med å løfte faget

Svenneklubben er med å arrangere både regionale og nasjonale konkurranser, og har i år vært med å starte opp Baker- og Konditorcampus for elever som skal begynne på vg. 2 baker og konditor. Disse aktivitetene er noe svenneklubben i utgangspunktet ønsker å fortsette med, men det kommer an på flere ting.

– Vi ønsker at så mange baker- og konditorsvenner som mulig blir med i møtet, slik at vi kan få innspill fra flest mulig om hva en svenneklubb bør være. Skal vi ha regionale avdelinger? Skal vi spisse oss mer? Alt er åpent. Vi vil derfor at både nåværende medlemmer og svenner som har tanker om dette blir med i møtet, sier lederen av svenneklubben.

Skjebnemøte

Kålen er tydelig på at svenneklubbens skjebne vil avgjøres i etterkant av dette møtet. Det trengs et sterkere engasjement fra flere for at klubben skal være bærekraftig.

- Vi er åpne for å definere klubben på nytt. Målet er å skape en mer formell, bærekraftig og forutsigbar organisasjon, slik at det ikke avhenger av enkeltpersoner. Vi tror og håper at det er plass til en svenneklubb som kan løfte både baker- og konditorfaget. Hvis vi bare blir ti stykker på dette møtet, vitner det om at klubben ikke er bærekraftig. Vi oppfordrer derfor alle baker- og konditorsvenner til å engasjere seg og ta stilling til kubben og fremtiden. Dette er et skjebnemøte for fremtiden, sier Kålen.

Møtet holdes på Teams onsdag 24. september kl. 19.00, og alle med svennebrev i baker- og/eller konditorfaget er velkomne. Bli med i møtet ved å klikke på lenken: Bli med i møtet nå