Bli med på Midtnorsk mesterskap!

Publisert

Fra premieutdelingen i Midtnorsk mesterskap i februar.

I februar i år arrangerte svenneklubben Midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer for første gang. Det var så vellykket at de vil arrangere konkurransen igjen i 2026.

Midtnorsk mesterskap

Dato: Lørdag 17. januar 2026

Sted: Ole vig videregående skole Gymnasgata 2, 7500 Stjørdal

Aldersgrense: Fra elever vg2 baker og konditor til svenn/lærling frem til og med fylte 22 år (født etter 31.12. 2003)

Konkurransetid:

Bakere:

Lag = 4 timer Individuelt = 5 timer

Konditorer:

Lag: 4 timer Individuelt = 5 timer.

Påmeldingsfrist: 15. november 2025 til e-post: einka@trondelagfylke.no

Allerede den 17. januar til neste år er det klart for mesterskap på Ole Vig videregående skole i Stjørdal, og leder i svenneklubben, Einar Martin Kålen, inviterer nå alle som er interesserte til å melde seg på til konkurransen. Han håper på minst like mange deltagere som i årets konkurranse.

- Dette er en konkurranse for elever, lærlinger og unge faglærte, og for de yngste deltagerne er dette en god mulighet for å trene til eksamen eller svenneprøven. Dette er en lavterskel konkurranse som skal bidra til læring og mestring. I tillegg får alle som er med møte mange nye folk i bransjen og bygge nettverk for fremtiden, sier Kålen.

Tema for konkurransen er Hollywood, noe som gir rom for mye kreativitet. Dette er også teamet i tilsvarende mesterskap i Stavanger. Konkurransen er åpen for alle elever på vg2 baker og konditor, lærlinger og faglærte født etter 31.12.2003. Deltagere kan stille som lag på to eller som individuell deltager.

Påmeldingsfristen er 1. november 2025, og påmeldingen sendes til Einar Martin Kålen på e-post: einka@trondelagfylke.no  Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon, kan du også kontakte Einar Martin på samme e-post eller på mobil 917 14 697.

I forbindelse med konkurransen blir det også minimesse for bransjen mens de unge baker- og konditortalentene jobber intenst i bakeriet. Etter konkurransen vil det bli arrangert en middag for deltagere og arrangører. 

- Arrangementet er en unik mulighet for baker- og konditorbransjen i Midt-Norge til å se ungdommer konkurrere, se på nyheter fra leverandørene og ikke minst, slå av en prat med kollegaer fra bransjen, sier Kålen.

Midtnorsk mesterskap er et samarbeid med Rogalandsmesterskapet og Oslo og Akershus Cup, og alle bruker samme konkurranseopplegg.