Oppgave 1
Produser en valgfri type deig som skal brukes til søtbakst. Eks: hvetedeig, laminert/brioche.
Det skal være 4 ulike oppslag, 8 av hver sort.
Det skal presenteres 2 av hver sort til dommerne for smak og bedømming, 6 av hver sort skal stilles ut.
Oppgave 2
Det skal produseres av 10 brød med minimum 2 ulike oppslag av en valgfri deig
Ett av hvert oppslag skal presenteres for dommerne for smak og bedømming, 8 stk. skal stilles ut.
Oppgave 3
Det skal produseres 18 småbrød av en valgfri type deig.
Det skal presenteres 2 stk. til dommerne for smak og bedømming, 16 stk. skal stilles ut.
Oppgave 4
Minimum 2 fyll skal produseres under konkurransen. Disse skal brukes i oppgavene ovenfor.
Du velger selv hvilke oppgaver du skal bruke fyllet i.
Generelt:
Deigene skal produseres på stedet under konkurransen. Utøverne veier opp og medbringer alle råvarer selv, men må melde inn reseptene på forhånd. Dette gjelder også fordeiger
Eventuelt hev, fordeig, biga, surdeig eller poolish kan tas med for bruk i ulike deiger.
All dekor skal lages på stedet under konkurransen.
Det vil gi minustrekk for restedeig med til sammen over 1000 gram.
Både lag og individuelle deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak og utseende, samt en varedeklarasjon av. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter.