Årets Bakeri 2024

Publisert

Lillehammer Bakeri ble kåret til Årets Bakeri i 2023. Sigurd og Gro-Eva Owren mottok prisen på BKLFs jubileumsfest på Grand Hotel i Oslo. Foto: Solveig Lygre, BKLF

"Årets Bakeri" skal kåres for 6. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bransjekollegaer til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris.

Fra 5. mars 2024 kan du sende inn forslag på bedriften/e du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes til BKLF AS: gb@nhomd.no

Målet med denne kåringen er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen. Hvilke bakeribedrifter anser dere bransjekollegaer som gode eksempler for faget og bransjen?

I år ønsker juryen at flere bakerier nominerer seg selv dersom de er kvalifiserte. I tillegg kan også bedriftskollegaer nominere sine favoritter.

Nytt i år, er at juryen har lagt til en prekvalifisering hvor de nominerte bakeriene vurderes etter noen basiskriterier. Disse kriteriene er: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse (må ha minimum fagbrev på baker/konditor), hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet (råvarer og prosess) og om mulig trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.

Bakeriene som går videre til kvalifiseringen, vurderes videre etter valgt tema for årets konkurranse. I år vil det bli lagt vekt på bedriftens fokus på kompetanseutvikling.

Følgende kriterier skal danne grunnlaget for juryens vurdering:

  1. Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  2. Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
  3. Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  4. Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  5. Bedriftens endring og omstillingsevne
  6. Bedriftens medarbeidertilfredshet
  7. Bedriftens sammensatte fagkompetanse
  8. Bedriftens omdømme/merkenavn

En ekstern jury som har spesialkompetanse på bedriftsvurdering, vil velge ut tre finalister av de kvalifiserte bakeriene. Etter sommerferien starter avstemningen, og alle i bransjen kan stemme på de tre finalistene.

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021), Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).

Vinneren av "Årets Bakeri 2024" vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000,-.