Vil vekke interesse hos unge talenter

Publisert

NM Årets Baker blir konkurransedebuten for Romain Trigueros. Foto: Privat

Den 18. april skal Romain Trigueros konkurrere om å bli Norges beste baker i NM Årets Baker. Allerede som femåring bestemte han seg for hva han ville bli når han ble stor. I dag er han bakerisjef hos Søtt+Salt.

- Jeg var på bakeribesøk med barnehagen min da jeg var fem år, og da bestemte jeg meg for å bli baker. Ti år senere var jeg gammel nok til å begynne i lære. Jeg jobbet i ulike bakerier fra jeg var femten til tjuetre år, og tok mange forskjellige baker- og konditordiplomer. Siden har jeg jobbet i mange land, og de to siste årene i Norge.

Trigueros, som har vært bakerisjef hos Søtt+Salt i Bergen siden åpningen i januar i fjor, sier han har forelsket seg i den norske kulturen, historien og naturen. Da passer det kanskje godt at NM Årets Baker blir hans første konkurranse.

- Jeg har aldri deltatt i noen form for konkurranse tidligere, verken i Frankrike eller i andre land. Jeg har aldri likt det stresset og all tiden det krever. I januar 2022 ble jeg utnevnt som medlem i den prestisjefylte foreningen Ambassadeur du Pain, noe som har gitt meg mulighet til å være med å organisere flere internasjonale konkurranser. Dette har gitt meg et nytt innblikk i konkurranseverdenen og måten å se på konkurranser på.

Den franske bakeren sier at han deltar i NM for å vekke interesse hos unge talentfulle fagfolk.

- Jeg deltar på vegne av bedriften. Dette er en måte å skape et godt rykte for bakeriet, noe som kan tiltrekke unge bakere som ønsker å jobbe i et bakeri som holder høy kvalitet på både fagfolk og kulinariske produkter.

Trigueros er nå godt i gang med trening til NM, og i tillegg til at han trener i bakeriet, får han god hjelp og støtte av bakerkollegaer. Han tror likevel at han har langt igjen før han er klar for konkurransen.

- Jeg syns årstid er et inspirerende tema, og jeg elsker det! Jeg tror ikke jeg har nok tid til å trene, da det å delta i konkurranse er helt nytt for meg. Jeg må legge meg i hardtrening, teste produktene om og om igjen. Jeg er veldig åpen og lydhør for råd som kan hjelpe meg å utvikle meg profesjonelt, og dette kan være til god hjelp nå.

Vi ønsker Romain Trigueros lykke til med treningen, og gleder oss til å se ham i NM Årets Baker!