Ny bakersvenn på Bakst og Brygghuset

Publisert

Lars Helge Larsen har vært bakelærling på Bakst og Brygghuset i Bergen. Han fikk svennebrevet 26. februar. Vi gratulerer og ønsker Lars lykke til videre!

Hvorfor ville du bli baker?

- Da jeg var liten bakte jeg alltid med bestemoren min, og det har alltid gitt meg stor glede. Og så var bestefaren min baker, og hans bestefar. Jeg er veldig glad i å bake, og når et produkt blir bra gir det mestringsfølelse og en nytelse til slutt.

Hvordan har det vært å være lærling på Bakst og Brygghuset?

- Det har vært både utfordrende og lærerikt og jeg får aldri kjedelige oppgaver, jeg har fått en skikelig utdannelse og kunnskap om hvordan det er å jobbe i et bakeri. Jeg får alltid prøve meg, og dersom jeg gjør noe feil får jeg alltid konstruktive tilbakemeldinger.

Hva er viktig for å være en god lærebedrift?

- Å la lærlingene få prøve seg. La de være med i produksjon og- la de bli utfordret med den utfordringen at de kan gjøre feil. Det er ingenting man lærer mer av enn å gjøre feil, men en god lærebedrift må inspirere lærlingene til å prøve seg.

Hva liker du best med bakerfaget?

- Lukten. Det er ingenting som er bedre enn lukten av ferskt bakverk!

Hva syns du er det vanskeligste med faget?

- laminerte deiger.

Hva skal du gjøre nå når du er ferdig utdannet?

- Først skal jeg ta det litt med ro, og så skal jeg komme meg litt rundt. Prøve litt nye bakerier og utvide horisonten litt.