Kjekt å "nerde" med landslaget!

Publisert

Caroline Mo Vik

Caroline Mo Vik er utøver på konditorlandslaget. Til daglig jobber hun på Thon Hotel Sandven i Hardanger. Foto: Cecilie Hjortland

- Jeg stortrives på konditorlandslaget. Det er kjekt å ha noen å dele lidenskapen min med, og jeg lærer mye av de andre, sier Caroline Mo Vik, som er utøver på Baker- og Konditorlandslaget.

Shortbread
25 g mandelmel
150 g smør
zest av en sitron
25 g eggeplomme
130 g mel
1/2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen mandelmel, smør, sitronzest. Tilsett eggeplomme.
Bland forsiktig inn mel og bakepulver med en slikkepott. Sprøyt ut i små kakeringer (5 cm) og stek i ca. 15 min.

Sitroncurd
1 plate gelatin
90 g egg
100 g sukker
5 g maizena
70 g sitronsaft
zest av 1 sitron
135 g smør i terninger

Bløtlegg gelatinplaten. Bland egg, sukker og maizena. Kok opp sitronsaft og zest, og rør 2/3 av
juicen i eggeblandingen. Sett det tilbake på platen, og kok det 1 min. Tilsett gelatin, og la det avkjøle i noen minutter. Tilsett så smør i terninger. La den stå ca. to timer på kjøl før du sprøyter sitronkremen på shortbread med en stjernetyll. Pynt med pikekyss.

Pikekyss
90 g eggehviter
90 g sukker
90 g melis
konditorfarge

Pisk eggehvitene og sukker til marengs. Tilsett så melis og konditorfarge. Bruk en sprøytepose, og lag små pikekyss. Stek pikekyssene på ca. 120 grader i ca. 50 min. Pynt kakene med blomster og sukkerkrøller.

Caroline har vært med på landslaget i et år, og jobber til daglig på Thon Hotel Sandven i Norheimsund. Sitronterten hennes er en del av Afternoon Tea, som serveres på hotellet hver lørdag.

Den nydelige sitronterten til Caroline serveres på Afternoon Tea på hotellet. Foto: Cecilie Hjortland

– Det beste med konditoryrket er at det er så variert. Jeg lager alt fra desserter til store kaker. På hotellet jobber jeg mye alene, men nå har jeg fått en lærling, og det er veldig fint. Nettopp det sosiale med landslaget er viktig for meg. Og enda viktigere er selvsagt at det gir meg masse faglig påfyll. Jeg anbefaler virkelig alle som brenner for faget å bli med på landslaget!
Tidligere har Caroline vært med i mange konkurranser. Ung Konditor to ganger, Vestlandsmesterskap og Norgesmesterskap, og hun var med i NM i konditorkunst i 2009. I februar i år deltok hun i NM Årets konditor på Umami Arena. 
– Jeg var veldig spent på forhånd, sukker er skjøre saker, så det krever sitt. Målet mitt er å komme så høyt opp som mulig i konkurransene jeg deltar i. I NM stilte jeg som individuell deltaker, men jeg synes det er kjekkere med lag, for jeg liker å løse oppgaver sammen med andre dyktige konditorer. Jeg stortrives på konditorlandslaget. Det er kjekt å ha noen å dele lidenskapen min med, og jeg lærer mye av de andre, sier Caroline Mo Vik. Caroline Mo Vik jobber til daglig på ærverdige Thon Hotell Sandven i Norheimsund.