Flere fikk plass på vg2 baker og konditor

Publisert

Nå er det mindre enn to måneder til søknadsfristen for de som ønsker en utdanning i baker- og konditorfaget. I høst var det 11,36 prosent flere elever som fikk plass på vg2 baker og konditor enn året før.

Høsten 2022 var andre året med den nye linjen baker og konditor på vg2. Da bakerne og konditorene endelig fikk egen linje igjen høsten 2021, var antallet som ville bli bakere eller konditorer for første gang på mange år blitt høyere. – Det er gledelig at hele 11,36 prosent flere enn året før får tilbud om plass på vg2 baker og konditor, sier direktør i BKLF Gunnar Bakke. – Vi har i mange år jobbet for å få tilbake egen linje for fagene våre, og det at vi nå ser en stigende interesse for fagene våre igjen er kjempebra, sier en fornøyd Bakke.

At vi igjen har fått egen linje på vg2 vil heve kvaliteten på både utdanningen og på bransjen som helhet, ved at de som kommer ut i lære vil ha en sterkere faglig kompetanse før de tar fatt på læretiden.

Den nye yrkesfagstrukturen er den største endringen i yrkesfagutdanningen siden kunnskapsløftet i 2006. - Forhåpentligvis vil dette ikke bare øke kompetansen hos nyutdannede bakere og konditorer, men også være med på å øke rekruteringen til bransjen. Økte tilskudd til bedrifter som tar inn lærlinger gjør det nå også lettere å ta inn lærlinger i bedriften. Til sammen får disse to faktorene fremtiden til å se lysere ut for baker- og konditorbransjen når det kommer til kompetanse og rekruttering, avslutter Bakke.