Årets Bakeri 2023

Publisert

Ingrid Langklopp er gründer og daglig leder ved Stokkøy bakeri som var fjorårets vinner av "Årets Bakeri".

"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris.

Fra 24. februar 2023 kan du sende inn forslag på bedriften/e du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes til BKLF AS: gb@nhomd.no

Målet med denne kåringen er å øke bevisstheten om alle de element som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen?

En ekstern jury som har særlig kompetanse på bedriftsvurdering, vil velge ut tre finalister av de nominerte bakeriene. Etter sommerferien en gang starter avstemningen, og alle i bransjen kan stemme på de tre finalistene.

Følgende kriterier skal danne grunnlaget for juryens vurdering:

  1. Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  2. Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
  3. Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  4. Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  5. Bedriftens endring og omstillingsevne
  6. Bedriftens medarbeidertilfredshet
  7. Bedriftens sammensatte fagkompetanse
  8. Bedriftens omdømme/merkenavn

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021) og Stokkøy bakeri (2022).

Juryens begrunnelse for å kåre Stokkøy bakeri som vinner i 2022, var blant annet at de utmerket seg i en egen divisjon når det gjelder filosofien på samfunnsansvar. Denne har vært hele grunnlaget for etableringen av bakeriet.

Vinneren av "Årets Bakeri 2023" vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000,-.