La grovbrødet hjelpe deg å holde nyttårsforsettene.

Er du en av mange som har et sunnere og mer bærekraftig kosthold på listen over nyttårsforsetter, kan et grovbrød hjelpe deg langt på vei i å nå målene dine.

Spis grove kornprodukter hver dag lyder kostråd 4 fra norske helsemyndigheter, og ingenting er vel bedre enn å følge kostrådene dersom du ønsker et sunnere og mer bærekraftig kosthold. Kostrådet om grove kornprodukter er basert på nasjonal og internasjonal forskning, som konkluderer med at det å spise fullkorn, grove kornprodukter og fiberrike matvarer forebygger hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og kreft i tykk- og endetarm. Fullkorn har et høyt innhold av fiber, som er godt for fordøyelsen og tarmfloraen vår. Fullkorn er i tillegg rikt på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Grove kornprodukter kan også bidra til å holde vekten, da fiberrik mat gir god metthetsfølelse og har et naturlig lavt energiinnhold. I tillegg kan du spise brød med god samvittighet, da det er en av de mest klimavennlige matvarene våre.

De grove kornproduktene bør til sammen gi omtrent 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag for henholdsvis kvinner og menn. Dette kan du oppnå ved for eksempel å spise fire brødskiver merket med tre eller fire kakestykker i Brødskala'n. Om du baker selv, kan du kan for eksempel prøve grovbrødet til en landslagsbaker.

Det er en utbredt misforståelse at fullkornsbrød skal inneholde synlige kjerner. Fullkornsbrød kan like gjerne være bakt med fullkorns- eller sammalt mel, slik at kjernene ikke synes. Fullkornsbrød behøver faktisk ikke å se grovt ut, og et brød som ser grovt ut behøver ikke å være grovt. Mange tilsetter malt i brødet for at det skal se grovere og sunnere ut. Bruk Brødskala'n når du kjøper brød – da blir det lettere å velge de sunne brødene. Velg brød med tre eller fire kakestykker, så vil brødet hjelpe deg å holde nyttårsforsettet!

Spis #Merav #Meravgrovt