Bli kjent med Buøy Bakeri og Konditori

Jo Krister til venstre og Lena i midten, her sammen med noen av de ansatte.

Et ungt kjærestepar, med en drøm om å drive eget bakeri, var på vei til å leie et bakeri i Ål da de en torsdag i mai fikk tips om at bakeriet på Buøy var til salgs. Mandag morgen var Jo Krister og Lena på jobb i sitt eget bakeri på Buøy like utenfor Stavanger sentrum. Det hele gikk så fort at de knapt fikk med seg hva som skjedde. Alt går ikke like raskt hele tiden, men bakeriet har hatt en jevnt stigende vekst, og Jo Krister og Lena Idland Rasmussen har i dag 15 ansatte i bakeriet de har drevet siden 1999.

Bli kjent med

Vi i BKLF ønsker å bli bedre kjent med medlemmene våre, og at medlemmene våre kan få mulighet til å bli kjent med hverandre. Vi vil derfor bli bedre kjent med et nytt medlem hver måned. Ønsker du å bli bedre kjent med oss, kan du kontakte Solveig Lygre.

Her kan du lese mer om medlemskap og medlemsfordeler

Buøy Bakeri & Konditori er kjent for sin gode kvalitet. Førsteklasses produkter krever gode råvarer og bruk av tid i bakeprosessen, og tradisjonelle bakemetoder som surdeigsbaking og fordeiger blir brukt i størst mulig grad i bakeriet til Jo Krister og Lena. 

Både Jo Krister og Lena fremhever viktigheten av opplæring og fagutdanning, noe dette joviale ekteparet til sammen har mye av. Jo Krister er utdannet diplombaker, og har tatt kurset "artisan baking" i regi av Richemont, og Lena har fagbrev som både baker og konditor. Det var til syvende og sist etableringen av diplombakerutdanningen som gjorde at de valgte å melde seg inn i BKLF. "Det var et så bra initiativ at dette fellesskapet ville vi være en del av" sier Jo Krister.

Brenner for faget

Selv satser de på opplæring av nye fagfolk, og de har som regel både baker- og konditorlærling i bakeriet til enhver tid. "Å ha lærlinger er det viktigste vi kan gjøre for å rekruttere nye fagfolk til bransjen, og i tillegg holder det oss oppdatert - holder oss i selen" sier de begge to og nikker anerkjennende til hverandre. Buøy Bakeri og Konditori har i dag 3 lærlinger, og de oppfordrer alle lærlingene til å konkurrere i både regionale og nasjonale konkurranser. Å delta i konkurranse er viktig for å utvikle seg som fagperson. Dette vet de av erfaring; Lena er selv to ganger norgesmester i Ung baker.

Lena og Jo Krister utenfor bakeriet

Håndverksbakeri

I 2019 ble Buøy Bakeri & Konditori sertifisert som Håndverksbakeri av BKLF. Jo Krister og Lena sier de har fått mye god markedsføring ut av oppmerksomheten de fikk rundt dette, og mener det er veldig bra at bransjen markerer seg positivt med slike initiativ. "Det er viktig for oss å være en del av et fellesskap som gjør så mye positivt for bransjen vår. Bransjen trenger noen som styrker kompetanse og opplæring i fagene, arrangerer konkurranser og fremsnakker bransjen".

Stor vekst under pandemien

Buøy Bakeri & Konditori har hatt en stor vekst det siste året. Til tross for stengte restauranter og hoteller – som er en del av kundene deres – har de solgt bakervarer som aldri før. De har merket at folk er hjemme og koser seg mer, og at de har fått øynene opp for det nære og lokale. Dersom salget forsetter slik når pandemien er over og restauranter og hoteller åpner opp igjen, spørs det om Jo Krister og Lena ikke må utvide bakeriet på Buøy.

Bli kjent med flere medlemmer

  1. Bli kjent med Naturbakst

    På håndverksbakeriet Naturbakst i Haugesund, deler eierne raust både av bakervarer og tid. Å være til stede for kunden og lokalsamfunnet er viktig for de engasjerte og omsorgsfulle innehaverne Karianne Hauge Aksland og Svein Arne Aksland.

  2. Bli kjent med Edgars

    I 1906 åpnet Lalands bakeri i Mandal. Siden den gang har bakeriet skiftet både navn og eiere flere ganger, men en ting har aldri forandret seg; bakeriet har i over hundre år forsynt både sørlendinger og turister med velsmakende kvalitetshåndverk.

  3. Bli kjent med H.A. Brun

    H.A. Brun AS, bedre kjent som Baker Brun, ble stiftet i 1911. Familiebakeriet i Bogstadveien i Oslo drives i dag av 6. generasjon, men familien Brun har drevet bakeri siden Jacob Bentson Brun startet bakeri i Bergen i 1827. Familien kan derfor med rette kalle seg Norges eldste bakerifamilie.