Imponerende nivå i Rogalandsmesterskapet

Publisert

Det ble to førsteplasser og en andreplass til utøverne fra Sirkus Renaa i Stavanger, da Rogalandsmesterskapet denne helgen gikk av stabelen for niende gang. Tema for årets konkurranse var sport.

Vinner av bakerkonkurransen, Mari Elise Skreå, var aller mest fornøyd med blomsterbrødet med gresskar. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Emma Sydnes Risa og Mari Elise Skreå, begge frå Sirkus Renaa, vant førsteplass for henholdsvis konditorer og bakere i lørdagens konkurranse på Jåttå videregående skole.

På andre og tredje plass i konditorkonkurransen kom henholdsvis laget fra Britannia Hotel i Trondheim, Nora Paulsen og Line Lysevoll og laget fra Clarion Hotel Air Sola, Mille Rønneberg og Thea Solbakk Bjordal.

I bakerkonkurransen var det Endre Grøttem Eikehaug fra Sirkus Renaa og Sonya Bruun Andersen fra Åpent Bakeri som tok henholdsvis andre og tredje plass.

Andrea Avaldsnes fra Scandic Maritim Haugesund ble kåret til "årets nykommer".

Mari Elise Skreå var godt fornøyd med sin egen innsats.

- Det meste gikk som det skulle, men det var litt utfordringer med lamineringen, da temperaturen i bakeriet var altfor høy. Jeg har øvd mye, og det føles veldig bra å være ferdig. Nå er jeg litt overveldet av følelser, sier Skreå mens gledestårene renner nedover kinnene.

Vinner i konditorkonkurransen, Emma Sydnes Risa, er glad i hunder og hadde lyst å modellere de søte skapningene i marsipan. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Emma Sydnes Risa som vant konditorkonkurransen hadde latt seg inspirere av hundesport, og marsipanfigurene hennes var like søte å se på som de nok var å spise.

- Det er litt uvirkelig, jeg har jobbet mye med marsipanfigurer spesielt, for det gjør jeg ikke så mye på jobb. Det andre begynte jeg med litt senere, men vi har jo jobbet mye med smak, konsistens og utseende. Jeg er aller mest fornøyd med marsipanfigurene, men jeg er også veldig fornøyd med smakene i konfektene.

Helgens Rogalandsmesterskap var det største siden starten i 2015. Mesterskapet, var i utgangspunktet et regionalt mesterskap, men har nå blitt så populært, at deltagerne ikke lenger begrenser seg til Rogalandsregionen. På deltagerlisten finner man nå baker- og konditorspirer fra hele Sør-Norge. Totalt var 20 konditorer og fire bakere påmeldt til årets konkurranse.

Andrea Avaldsnes fra Scandic maritim Haugesund ble kåret til "årets nykommer". Foto: Solveig Lygre, BKLF

Knut Harald Sørdal har vært dommer i konkurransen hvert år, og han sier nivået har blitt mye høyere siden starten i 2015.

- Det er selvsagt forskjell på de som er elever og de som er lærlinger, hva de får til av blant annet modellering og smak, men generelt har nivået blitt jevnt høyere de siste årene. Det er veldig mye bra her i dag, sier Sørdal, som er hoveddommer i konditorkonkurransen.

Hege Andersen (Sirkus Renaa) var assistentdommer for konditorene, og hun syns noe av det beste med konkurransen er at det er lav terskel for å delta, noe som er med på å ufarliggjøre for de unge det å konkurrere.

Einar Martin Kålen var hoveddommer for bakerne.

Vinner, Mari Elise Skreå, med konkurransebordet. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Et utvalg av søtbaksten til Mari Elise Skreå. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Vinnerkaken til Emma Sydnes Risa. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Emma Sydnes Risa var mest fornøyd med marsipanfigurene sine. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Endre Grøttem Eikehaug fra Sirkus Renaa kom på andre plass i bakerkonkurransen. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Sonya Bruun Andersen fra Åpent Bakeri i Oslo kom på tredje plass i bakerkonkurransen. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Laget fra Britannia Hotel i Trondheim, Nora Paulsen og Line Lysevoll tok andreplass i konditorkonkurransen. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Tredjeplass i konditorkonkurransen gikk til laget fra Clarion Hotel Air Sola, Mille Rønneberg og Thea Solbakk Bjordal. De var inspirerte av det lokale ishockey-laget Oilers. Foto: Solveig Lygre

Rogalandsmesterskapet er en baker- og konditorkonkurranse for skoleelever, lærlinger og svenner under 23 år, og arrangeres av Stavanger og omegn baker- og konditorlaug, i samarbeid med Jåttå vgs.

Årets tema for konkurransen var sport.

Konditorene sin oppgave: en festkake, modellering av minimum 3 enheter, 2 praliner og en konfekt som ikke er støpt i form.

Bakerne sin oppgave: 4 x 10 oppslag av valgfri søt hvetebakst, tolv brød (minimum to oppslag), 20 småbrød og to forskjellige fyll.