Dette er Baker- og Konditorlandslaget 2024

Publisert

Lagbilde med sponsor

Baker- og Konditorlandslaget 2024. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Siden det norske Baker- og Konditorlandslaget ble etablert for vel 20 år siden, har de gradvis bygget et lag som nå er med å hevde seg i verdenstoppen. I år skal både bakerne og konditorene konkurrere i Nordic Bakery- and Pastry Cup.

Etter to bronsemedaljer i VM for bakere og sølv i konditor-VM har det norske laget vist at de mener alvor. Nå er laget for 2024 i gang med trening til årets mesterskap som er Nordic Bakery- and Pastry Cup. Både bakerne og konditorene har som mål å vinne konkurransen som går av stabelen i Berlin i slutten av august.

Det norske Baker- og Konditorlandslaget ledes også i år av Kjetil Dale Aas. Med seg har han Pascal Monet som konditortrener. Monet er ny i landslagssammenheng. Han er utdannet konditor og chocolatier fra Frankrike og kom på 2. plass i Årets Konditor 2023.

Ny trenermodell

- Når det gjelder lagtrener for bakerne, prøver vi ut en ny modell i år. Vi henter inn trenere tilpasset det vi skal trene på, det vil si vi får mer spisset kompetanse tilpasses hvert behov. Det tror jeg blir veldig bra. Vi skal også på kurs til Moulins Bourgeois i Frankrike, sier Aas, som selv har hovedansvaret for laget.

Bakerlaget består i år av Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen. På konditorlaget har Victoria Gravdal fått to nye lagkamerater. Steinar Vitsø Bratseth var rekrutt i fjor, og Oda Marie Andresen I tillegg er det 2 nye rekrutter på hvert av lagene. Rekruttene har i løpet av året mulighet for å kvalifisere seg for en fast plass på landslaget.

Les mer om utøverne her

Selv om årets lag har litt færre utøvere enn de pleier å ha, står det ikke i veien for ambisjonsnivået.

- Vi er jo litt sårbare siden vi er så få utøvere i år, men vi får satse på at alle holder seg friske og raske. De utøverne vi har med oss er alle veldig dyktige og har et høyt ambisjonsnivå, så vi tror dette blir et bra år. Både bakerne og konditorene går for gull i Nordic Bakery- and Pastry Cup, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas.

Viktig for rekruttering til bransjen

Det norske Baker- og Konditorlandslaget har siden starten i 2003, utviklet unge baker- og konditortalenter til å hevde seg i de største og mest prestisjefylte konkurransene i verden. Bransjeforeningens visjon er å utvikle verdens beste baker- og konditorbransje, og da er rekruttering til baker- og konditorfagene en av våre aller viktigste oppgaver.

- Å ha et landslag som hevder seg i verdenstoppen, er gull verdt med tanke på å skape oppmerksomhet rundt fagene og frembringe forbilder til inspirasjon for unge som kan tenke seg en karriere som baker og/ eller konditor. Den norske baker- og konditorbransjen tar vare på viktige håndverk og tradisjoner. Samtidig skal Baker- og Konditorlandslaget ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme norsk baker- og konditorbransje, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.