Takker for en god tid i BKLF

Publisert

Kjetil Dale Aas tok landslaget til bronse i VM i Paris i fjor. Nå gir han stafettpinnen videre. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Kjetil Dale Aas har i løpet av fem år i BKLF bygget opp og drevet bransjens eget opplæringskontor, BKO. I dag har BKO ansvar for rundt 100 lærlinger over hele landet, og nå gir Kjetil stafettpinnen videre for å få litt nye utfordringer.

Som fagansvarlig i opplæringskontoret, har Kjetil lært enormt mye om utdanningsløpet og hvor viktig det er med fagutdanning. – Nesten hele bransjen vår har utfordringer med å få tak i kvalifisert arbeidskraft, samtidig som mange ungdommer ikke får tak i læreplass. Å få til en god kommunikasjon rundt opplæring og læreplasser har derfor vært veldig viktig i denne jobben. Å jobbe med rekruttering til bransjen er noe jeg har stortrivdes med, og jeg skal fortsette å arbeide med fagopplæring og lærlinger i min nye jobb.

Kjetil Dale Aas slutter som fagansvarlig for opplæring i Baker- og Konditorbransjens opplæringskontor.

I tillegg til å være fagansvarlig i opplæringskontoret, har Kjetil de siste fire årene vært hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget. Landslaget har under hans ledelse tatt gull med bakerne i nordisk og bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie. Sistnevnte er den gjeveste bakekonkurransen i verden. Kjetil fortsetter som hovedtrener for landslaget til det er funnet en god erstatter, men etter så mange år syns han det er på tide med litt forandring. - Det er sunt for både meg selv og for laget å få inn nye folk og impulser, sier Kjetil.

Jobben i opplæringskontoret kombinert med rollen som hovedtrener på landslaget, har ført til mange reisedøgn i løpet av et år. - Jeg var nesten like mye på farten som jeg var hjemme. I min nye jobb i Mesterbakeren blir det litt mindre reising, og jeg får kontor i Bergen som er nært Sotra der jeg bor. Jeg har trivdes veldig godt i BKLF og med jobben min, men da denne muligheten nå dukket opp, bestemte jeg meg for å gripe den. Jeg skal fortsatt jobbe med fagopplæring og ha ansvar for lærlinger. I tillegg får jeg bli involvert i drift igjen, og det er det jeg alltid har sagt jeg kan best, avslutter Kjetil, som gleder seg til å ta fatt på en ny reise.

- Vi har satt veldig stor pris på den fantastiske jobben Kjetil har gjort for bransjen og bransjeforeningen, og vi synes alltid det er vemodig når dyktige medarbeidere slutter i organisasjonen, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke. Kjetil har lagt ned en solid innsats for bransjen når det gjelder rekruttering, oppfølging av lærlinger og profilering av Landslaget. Vi vil nå ønske Kjetil lykke til i sin nye jobb hos Mesterbakeren. At Kjetil Dale Aas blir værende i bransjen er svært hyggelig, avslutter Bakke.