Ny fagansvarlig i Opplæringskontoret

Publisert

Anne Grete Enerud

Anne Grete Enerud er fagansvarlig for opplæring i BKLF. Foto: Ganeshfoto

Anne Grete Enerud er ny fagansvarlig for opplæring i BKLF og det nye ansiktet i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO). Hun gleder seg veldig til å bli kjent med både nye og "gamle" lærlinger.

Anne Grete er utdannet kokk og konditor, og har lang erfaring fra hotellbransjen. Nå ønsker hun å bruke all erfaringen hun har tilegnet seg, til å inspirere flest mulig elever til å velge baker- og konditorlinjen. Deretter vil hun hjelpe dem videre ut i lære og til å få et svennebrev. - Det er så utrolig mye fine, gode og kule varer og produkter man kan lage, så jobben min blir jo å få elevene til å åpne øynene for dette fantastisk fine faget, sier Anne Grete engasjert.

Selv har hun gått mesteparten av læretida si på Soria Moria hotell og konferansesenter. – Det var det beste sted å være lærling! Jeg gikk rett fra konditorlære til kokkelære, og etter endt læretid fikk jeg fast jobb som konditor på Thon hotel Oslo Airport, sier den nye fagansvarlige i BKO.

Etter tretten år i hotellbransjen, gleder Anne Grete seg til å bli kjent med baker- og konditorbransjen på en ny måte. – Jeg har mye erfaring med opplæring av lærlinger fra min forrige jobb, men nå gleder jeg meg veldig til å komme ut til bedriftene og til å bli kjent med alle de flinke fagfolkene og lærlingene vi har her i landet. Det å kunne bistå og hjelpe baker- og konditorelever ut til bedrifter, for så å følge de opp så godt som mulig, være elevenes ekstra ressurs for at de skal nå sine mål med best mulig kompetanse, det skal bli givende, sier hun.

Vi Ønsker Anne Grete lykke til med den nye jobben, og vi håper hun når målet sitt om å rekruttere mange nye bakere og konditorer til den norske baker- og konditorbransjen.