Klart for Nordic Bakery Cup 2023

Publisert

Trude Beate Brendehaug, Jonathan Burt og Fredrik Lønne representerte Norge og ble nordiske mestre i 2019. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen

I september er det klart for Nordic Bakery Cup 2023 i Weinheim, Tyskland. Det norske laget er tittelforsvarer, og det er en oppgave de tar seriøst.

Cathrine Olsen (Idun Industrier) er kaptein på laget som skal representere Norge, og hun har med seg de to ferske landslagsutøverne Silje P. Johnsen (Samverket) og Phillip Therkildsen (Sirkus Renaa) på henholdsvis skulptur og brød og baguetter. Cathrine har ansvar for kategorien søtbakst.

SIlje har trent i hele år på å lage en imponerende brødskulptur. Her får hun hjelp av Xiao Juan Peng, som imponerte en hel bakerverden med sin brødskulptur under Coupe du Monde de la Boulangerie i 2022. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Når det nordiske mesterskapet går av stabelen 11. til 12. september, er det fire år siden Bakerlandslaget ble nordiske mestre under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Den gang var det Trude Beate Brendehaug, Jonathan Burt og Fredrik Lønne som representerte Norge.

Cathrine Olsen har vært utøver på Baker- og Konditorlandslaget siden 2019. I 2018 var hun rekrutt, og vant samme året NM Ung Baker. Silje P. Johnsen og Phillip Therkildsen begynte som rekrutter på landslaget i år. Silje har ikke vært i konkurranse tidligere, men Phillip har vunnet Rogalandsmesterskapet to ganger, i 2022 og 2023.

Philip Therkildsen skal overbevise dommerne om at han kan lage de beste brød og baguetter i Norden. Her på trening med landslaget. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Tema for konkurransen

Sannsynligvis er det den vanskelige situasjonen verden har befunnet seg i de siste årene som er bakgrunnen for valg av årets tema. Tema for konkurransen er i år "Hope for the Future", altså "håp for fremtiden". – Dette er et utrolig åpent tema, og laget er allerede godt i gang med treningen, sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener for det norske Baker-og Konditorlandslaget. – Vi skal trene noen ganger til før sommeren, og etter ferien blir det et hardkjør frem til konkurransen i september. Vi føler vi er i rute, og har mål om å forsvare tittelen som regjerende nordiske mestre, avslutter Aas.

At konkurransen i år finner sted på Weinheim Baking Institute, er fordi de nordiske bransjeforeningene har inngått en samarbeidsavtale med denne fremragende skolen. Avtalen innebærer blant annet at Nordic Bakery- and Pastry Cup skal arrangeres her. Dessverre var det ikke nok land som kunne stille med konditorlag til at det blir noen konkurranse på konditorsiden.