Årets bakst og Årets søtsak er kåret!

Publisert

Sirkus Renaa Fabrikken vant Årets søtsak med sin "Sjokoladeplate med pasjonskaramell". Hege Andersen tok i mot prisen. Foto: Det norske måltid

Vi gratulerer Bakke gård og Sirkus Renaa Fabrikken med første plass i henholdsvis Årets bakst og Årets søtsak i Det norske måltid. Det norske måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge, og støttes av regjeringen, som et av tre nasjonale omdømmetiltak. 

Vinneren av Årets Bakst, Bakke Gård med produktet Gårdsbakeriets groviser.

Det ble delt ut 13 kategoripriser under finalen i Det Norske Måltid i går. De 13 kategoriene rommer det ypperste av norske råvarer og matprodukter, og gjennom høsten har dommerne vurdert og smakt for å finne de beste produktene. Hele 250 produkter ble sendt inn til konkurransen. - Det har vært en hard kamp om seieren, men veien til finalen har også vært viktig for å bygge opp under visjonen om Matnasjonen Norge, sier arrangøren av Det norske måltid. 

Dommerne synes det er gledelig å se den utviklingen som har vært innen både mat og drikke de siste årene. De sier at kvaliteten har økt, sortimentet er bredere og smaksopplevelsene er forsterket.

Finalistene i Årets bakst var Iskjeks VaffelkjeksLamella (Møre og Romsdal) Rugbrød Sirkus Renaa Fabrikken (Rogaland) og Gårdsbakeriets groviserBakke Gård (Viken).

Gårdsbakeriets groviser fra Bakke Gård i Viken vant kategorien Årets bakst.

I kategorien Årets søtsak var det Multefløyel med tindvedJentene på Tunet (Trøndelag) Krokan – Bamsrudlåven (Viken) og Sjokoladeplate med pasjonskaramellSirkus Renaa Fabrikken (Rogaland) som var de tre finalistene.

Om vinnerne i kategoriene Årets bakst og Årets søtsak, sier dommerne:

Årets bakst - Gårdsbakeriets groviser fra Bakke Gård, Viken
- Årets vinner smaker deilig av rene råvarer. Produktet har et rustikt og pent utseende. Deilig krønsj, og duften er nydelig! En av dommerne uttaler – ja, nå snakker vi! Fantastisk gode kjeks, med nydelige toner av sjokolade og ristede nøtter.

Sjokoladeplate med pasjonskaramell fra Sirkus Renaa Fabrikken i Stavanger vant kategorien Årets søtsak.

Årets søtsak - Sjokoladeplate med pasjonsfruktkaramell fra Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland. - Vinnerproduktet ser fantastisk ut, og gir en deilig munnfølelse. Her er smakene balanserte og perfeksjonerte til fingerspissene! Sjokoladen har god syrlighet og raust med fløyelsmykt fyll. Dommerne kommenterer den lekne formen, og digger at noen utfordrer på sjokoladeplatemarkedet. Dette vil vi gjerne se mer av!

Det var Hege Andersen, tidligere utøver og trener på det norske Baker- og Konditorlandslaget som tok i mot prisen for Årets søtsak.