Fornyelse i BKLF og Baker- og Konditorakademiet

Publisert

Ansatte i BKLF: fra venstre: Gunnar Bakke, Erlend Løken Volden, Kjetil Dale Aas, Anne Momrak Haugan og Solveig Lygre. Cecilie Hjortland og Rune Valestrand er ikke tilstede på bildet.

Etter to år i BKLF, går Erlend Løken Volden tilbake til bakeriet. Savnet etter den praktiske bakerhverdagen ble for stor for en som er så glad i å kjenne deigen mellom fingrene. Nå søker Baker- og Konditorakademiet en person som kan være med å løfte Baker- og Konditorakademiet enda høyere.

Erlend har jobbet som fagansvarlig i BKLF i to år. Han har blant annet bidratt til den nye læreboka "Bakerboka" og kurset faglærere i forskjellige temaer i fagfornyelsen. Nå har Erlend takket ja til en stilling som fagansvarlig i et selskap som driver flere bakerier og serveringssteder i Oslo.

Her holder Erlend (i midten) kurs i fagfornyelsen på Baker- og Konditorakademiet.

Erlend har vært involvert i BKLF i mange år. Før han de to siste årene har vært ansatt, har han vært både utøver og lagtrener for bakerlandslaget, og i regi av BKLF har han vært aktiv i arbeidet med fagfornyelsen gjennom å lede arbeidet med læreplanene.

Som fagansvarlig i BKLF har Erlend blant annet jobbet med lærlinger, kursaktivitet i Baker- og Konditorakademiet og konsulenttjenester. – Jeg er fornøyd med, og stolt over, å ha løftet opp en kursmodell for faglærerne og å ha vært med å få på plass et kompetansesenter der bransjen kan søke konsulenttjenester på mange områder, sier Erlend.

Er du interessert i en spennende stilling i Baker- og Konditorakademiet? Vi skal styrke vår organisasjon og søker derfor fagansvarlig for opplæring og kompetanseutvikling. Se stillingsannonsen her

Lærerike år

– Det har vært to spennende og lærerike år i BKLF. Det å ha fått jobbet så tett med bygdemøllene som jeg har nå i det siste, har gitt meg en bedre forståelse av norsk mel, og dette er noe jeg gjerne skulle ha jobbet videre med. Jeg vil selvsagt følge med fra andre siden. Nå vil jeg tilbake til en hverdag der produktutvikling og opplæring blir det mest sentrale, sier Erlend.

Og nettopp opplæring og overføring av kunnskap er noe av det Erlend liker aller best. – Det å jobbe med lærlinger er noe av det jeg har hatt mest glede av i BKLF, og det gleder jeg meg til å fortsette med i min nye jobb, sier han.

- Jeg vil nok savne det meningsfulle arbeidet med å utvikle faget, men det får jeg fortsette med på en annen måte nå, og så får jeg være med å utvikle faget på denne måten, sier Erlend.

Søker ny fagansvarlig

I BKLF er vi svært glade for det Erlend har bidratt med den tiden han har vært hos oss. Vi ser for oss at vi kan fortsette å ha et godt samarbeid, til tross for at Erlend nå går inn i en ny jobb. At Erlend har vert en stor resurs er det ikke noe tvil om, og vi vil ønske ham lykke til videre.

Nå ønsker vi en fagperson som kan være med å videreutvikle alt det gode vi har fått i gang i Baker- og Konditorakademiet. Denne personen vil være med på å forme hvordan den norske baker- og konditorbransjen skal se ut i fremtiden.