Fagtreff bygdemøller

16. jan 2024
Sørumsand

For andre året på rad har Baker- og Konditorakademiet (BKA) gleden av å invitere til fagtreff for lokalmøller, kornbønder og håndverksbakeri. Bakgrunn for fagtreffet er Matkornpartnerskapet sitt mål om 90% norsk mel innen 2030.

Mange bakere finner det krevende å jobbe med norsk mel, da det ofte har ustabile bakeegenskaper. Baker- og Konditorakademiet ønsker derfor å være en tilrettelegger for at norsk mel skal kunne brukes av flere bakere, og har de siste årene jobbet med å analysere mel fra forskjellige norske bygdemøller. Analysene gjør det lettere å forstå hvordan man skal bake med forskjellige melkvaliteter og likevel oppnå et godt resultat.

Deltagerne på fjorårets fagtreff fikk blant annet høre Rune Valestrand fortelle om analyseverktøyet og hvordan Baker- og Konditorakademiet kan tilrettelegge for en enklere hverdag for bakere som baker med norsk mel. . Foto: Solveig Lygre

Fagtreffet finner sted tirsdag 16. januar 2024 kl. 11.00 – 14.30 på Sørumsand videregående skole. Her møter du personer og fagfolk fra hele verdikjeden, og målet er at deltagerne skal reise hjem med ny lærdom og inspirasjon.

Program

11.00:   Velkommen til BKLFs kompetansesenter på Sørumsand v/Rune Valestrand, prosjektleder BKA 

11.10:   Status om arbeidet i Matkornpartnerskapet, Amund Dønnum

11.40:  Erfaringer ved bruk av norsk urkorn v/Cecilie Rørli, Gullimunn

12.10:  Erfaringer ved bruk av norsk korn v/ Mariann Kvarme, Bakstehuset

12.45:   Lunsj og smaksprøver av bakervarer med norsk mel

13.30:   Samarbeidsprosjekt Kvelde Mølle og Baker- og Konditorakademiet

v/ Espen Wiingaard, Kvelde Mølle

14.00:  Bruk av norsk havre v/Åsmund Bjørnstad

15.15:   Avslutning og oppsummering v/Gunnar Bakke, BKLF 

 

Påmelding til