#

Kjetil Dale Aas er hovedtrener på baker- og konditorlandslaget 2022. Han jobber til daglig som fagansvarlig for fagopplæring i BKLF.

Kjetil Dale Aas

Født: 1974

Bosted: Sotra

Deltaker på landslaget siden: 2018

Utdanning: baker- og konditormester, diplombaker, bachelor økonomi

Nåværende arbeidsgiver: BKLF AS

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

- Jeg ville bli kokk, men fant raskt ut at baking var det jeg likte best. Har aldri angret på valget mitt.

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?  

- Det har gitt meg utrolig mange muligheter, og ingen dager er like. Det er veldig spennende yrker dersom du er klar for denne typen jobb.

Hvilken karriereprestasjon er du mest stolt av?

- Det må enten være da jeg ble spurt om jeg ville være Administrerende direktør i Saltimport, hvor jeg jobbet tidligere, eller når jeg ble spurt om å bli hoved-trener på Baker- og Konditorlandslaget. Begge disse prestasjonene gjorde meg veldig stolt.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

- På det tidspunktet i livet mitt så passet det veldig bra. Og jeg har ikke angret en dag etterpå.

Hva liker du best med å være medlem av landslaget?

- Med min rolle så har jeg mest administrative oppgaver. Dette liker jeg veldig godt. Min rolle er å få i havn avtaler, følge opp partnere, samt passe på at vi holder oss innenfor budsjett. Jeg får møte de flinkeste i bransjen nesten hver eneste uke, samt møte svært mange hyggelige partnere og arbeidsgivere.  I tillegg får vi reise mye rundt og se og lære fra de beste. Så en tid på Landslaget bygger både cv, erfaring og mye, mye kunnskap.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

- Den har nok aldri vært så bra som den er nå. Utrolig bra og sultent lag. Mange nye utøvere samtidig som mange har vært med lenge. På denne måten sørger vi for å opprettholde en god kunnskapsoverføring.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

Det må være at begge lagene tar gull på enten IBA eller Coupe du Monde. Våre nærmeste mål er at bakerne får en god plassering på Coupe du Monde nå i mars, og at konditorene tar Gull i Nordisk.  Det er det vi drømmer om nå.

Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

- I går, på Lie Nielsen i Strandgaten i Bergen. Veldig hyggelig atmosfære, og et flott sted å sitte og jobbe litt mellom to møter i sentrum.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

- Oi, det er mange. Og faktisk så mange at det blir feil å ramse dem opp her, Men jeg kan si at det har vært mange som har inspirert meg på min vei til hvor jeg er i dag. Det være både bakere jeg har møtt, gode kollegaer jeg har hatt, de jeg har truffet på landslaget, tidligere og nåværende arbeidsgivere i tillegg til de fagpersonene jeg har fått møte ute i Europa. Tror jeg lar det være med det.