Ingredienser sjokoladekarameller:
600 g Sukker
630 g Glykose
1 l Fløte
270 g Mørk sjokolade
90 g Smør
 
 
 
         
     
 
 
Slik gjør du:
- Kok fløte, sukker og glykose til 116 grader. bruk termometer
 
 
- Den varme massen helles over hakket mørk sjokolade
 
 
- Vent 1 min. og pisk det godt sammen
 
 
- Tilsett smøret tilslutt
 
 
- Helles i en form dekket med bakepapir og avkjøl i romtemperatur
 
 
- Når sjokoladekaramellen er avkjølt bekker du den ut på en skjærefjøl og kutter i passe store biter
 
 
- Alle bitene vendes i en blanding av 50/50 melis og kakao
 
 
- Denne oppskriften passer i en form på 24x45cm
 
 
- Oppbevares i kjøleskap. Kan også fint fryses og tas ut etter behov
___
Tips:
Disse kan du pakke i en liten cellofanpose og gi bort i gave.
 
 
 
 
 
Laget av landslagskonditor Marthe Kilen