Culinary Arts Academy

Culinary Arts Academy i Sveits er samarbeidspartner til BKLF. Dette samarbeidet skal tilrettelegge for at nordmenn som ønsker en utdanning innen baker- og konditorfagene ved denne skolen, lettere kan få til dette.

Culinary Arts Academy tilbyr studier innen bakeri, konditori og sjokolade. Utdanningen er på bachelornivå og foregår i Le Bouveret som ligger i den franske delen av Sveits. Du kan søke på utdanningen selv om du ikke har erfaring. Har du derimot erfaring fra før, er det mulig å starte direkte på 2. året.

Alle studiene er støttet av Lånekassen, og du kan søke om støtte her. Det betyr at du kan få støtte til å finansiere utdanningen, mat og bolig med studiestipendet. Utdanningene inkluderer internasjonale praksisplasser som kan gjøres i Norge, Sveits eller hvilket som helst land, ved hjelp av skolens nettverk.

Etter 1 års utdanning mottar du et sertifikat i «Konditor og Baking» - en grunnutdanning for deg som ikke tidligere har erfaring innen konditor- eller bakerfaget, men som drømmer om en karriere innenfor disse fagfeltene. Her går du gjennom det grunnleggende innen moderne konditor- og bakerkunst, med hovedfokus på grunnleggende teknikker innenfor kaker, brød og bakverk.

Når du er ferdig med første året, og har mottatt ditt sertifikat, kan du fortsette med andre året, skolens diplom. Etter dette året får du et diplom i «Konditor- og Sjokoladekunst». Her er hovedfokuset på sjokolade, praliner, trøfler og et stort utvalg av alt fra varme til kalde desserter. Du går også gjennom spesielle dietter, og hvordan du som konditor kan lage desserter og bakverk som tar hensyn til spesialkost.

Studenter som har fullført videregående utdanning i baker og/eller konditor eller tilsvarende, kvalifiserer direkte til diplomåret.

Det tredje året på skolen er mer teoretisk, og etter tre år får du din anerkjente bachelorgrad gitt av César Ritz Colleges i Sveits og akademiets universitetspartner, University of Derby i England.

For mer informasjon om skolen og utdanningen, se: https://swisseducation.no/konditorutdannelse-kaker-sjokoladekunst/

eller kontakt skolens studieveileder Martina på martina@swisseducation.se