Artikkelarkiv

Vis filtrering

10 resultater

Type artikkel
Velg område
10 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Bli kjent med Edgars

  I 1906 åpnet Lalands bakeri i Mandal. Siden den gang har bakeriet skiftet både navn og eiere flere ganger, men en ting har aldri forandret seg; bakeriet har i over hundre år forsynt både sørlendinger og turister med velsmakende kvalitetshåndverk.

 2. Bli kjent med H.A. Brun

  H.A. Brun AS, bedre kjent som Baker Brun, ble stiftet i 1911. Familiebakeriet i Bogstadveien i Oslo drives i dag av 6. generasjon, men familien Brun har drevet bakeri siden Jacob Bentson Brun startet bakeri i Bergen i 1827. Familien kan derfor med rette kalle seg Norges eldste bakerifamilie.

 3. Bli kjent med Ryfylke bakeri & konditori

  Som nyutdannet konditormester og fullstendig "fag-nerd", hadde Gunvor Fiskå lyst å bestemme selv hvilke kaker hun skulle lage. I 1994, etter at hun var ferdig med mesterprøven, startet hun derfor Ryfylke bakeri & konditori.

 4. Bli kjent med Waagans Bakeri og Konditori

  Ærverdige Waagans Bakeri på Tynset fyller 75 år i disse dager. Håndverksbakeriet er blitt en institusjon for hele Østerdalen, og selv om det i dag er tredje generasjon som driver bakeriet, er flere av oppskriftene de samme som ble brukt av Hans Waagan i 1946.

 5. Bli kjent med Garçon

  I den ærverdige stasjonsbygningen i Lillestrøm, åpnet Garçon dørene i 2007. Etter hvert åpnet Garçon express i andre enden av bygningen, caféen på Fjellhamar og et utsalg i Helsebygget i Lillestrøm. I januar i år kjøpte eierselskapet til Garçon gamle Willys Conditori i Lundsalléen; da hadde Garçon for lengst vokst ut av bakeriet på "bakrommet" på togstasjonen.

 6. Bli kjent med Majas Bakeri

  I 1993 flyttet 23 åringen Pål Taklo fra Nordfjordeid til Larvik for å starte sitt eget bakeri. Maskiner hadde tatt over mer og mer av arbeidet i bakeriet der han jobbet, men Pål lengtet etter det tradisjonelle håndverket. Da muligheten bød seg, reiste han østover og startet Majas Bakeri.

 7. Bli kjent med Harstadbotn Bakeri & Konditori

  I Harstad ligger et sjarmerende håndverksbakeri med tradisjoner så sterke, at hjemlengtende Harstadværinger fikk et av Oslos største bakerier til å produsere sirupskaka deres til jul.

 8. Bli kjent med Ingelsrud Konditoriori

  Andrea Ingelsrud flyttet til Oslo for å gå i kokkelære. Etter endt læretid jobbet hun i en av byens bedre restauranter, før hun ble konditorlærling hos Sverre Sæthre.

 9. Bli kjent med Grim Bakeri og Konditori

  Det familiedrevne håndverksbakeriet, Grim Bakeri og Konditori, har funnet oppskriften på suksess. Siden 1998 har Roy og Lillian Kristiansen drevet bakeriet som nå har fire utsalg i og rundt Kristiansand, og de ser lyst på fremtiden.

 10. Bli kjent med Buøy Bakeri og Konditori

  Et ungt kjærestepar, med en drøm om å drive eget bakeri, var på vei til å leie et bakeri i Ål da de en torsdag i mai fikk tips om at bakeriet på Buøy var til salgs. Mandag morgen var Jo Krister og Lena på jobb i sitt eget bakeri på Buøy like utenfor Stavanger sentrum. Det hele gikk så fort at de knapt fikk med seg hva som skjedde. Alt går ikke like raskt hele tiden, men bakeriet har hatt en jevnt stigende vekst, og Jo Krister og Lena Idland Rasmussen har i dag 15 ansatte i bakeriet de har drevet siden 1999.