Utdanning
Meny
Åretsbaker2

NM Årets Baker 2016

aaretsbaker

Tok sted lørdag 18. Juni  fra kl. 0900- 1600 på Clarion Bergen Airport Hotel.

EMANUELE ER ÅRETS BAKER

Bakeren fra det lille håndverksbakeriet Sprø i Oppdal vant  gull  i Norgesmesterskapet.

Nivået under årets konkurranse var veldig, veldig høyt, påpeker dommerne.

aaretsbakere

Emanuele Spreafic roser de andre deltakerne i konkurransen, kollega og sølvvinner Loïc, Øyvind Skogsholm (bronse) og Trude Beate Bergh. Begge nordmennene er med på Baker- og Konditorlandslaget.

På Clarion Hotel Bergen Airport var det lørdag 18.06.16 norgesmesterskap i baking . Fire utøvere fra hele landet konkurrerer om tittelen Årets Baker 2016.

De fire var Øyvind Skogsholm Hansen fra Tine AS, Trude Beate Berghagen fra W.B Samson AS, Emanuele Spreafico fra Bakeriet Sprø AS og Loïc Arquetout Bakeriet Sprø AS. Øyvind og Trude er i tillegg med på det norske Bakerlandslaget.

Deltagere

  • Øyvind Skogsholm Hansen

    Øyvind Skogsholm Hansen

    Bosted:
    Oslo
    Født:
    17.07.1982
    Deltager på Bakerlandslaget siden:
    2012
    Utdanning/svennebrev:
    Fagbrev: Kokk
    Svennebrev: Baker
    Nåværende stilling:
    Tine AS

  • Trude Beate Brendehaug

    Trude Beate Brendehaug

    Bosted:
    Oslo
    Født:
    13.06.1990
    Deltager på Bakerlandslaget siden:
    2016
    Utdanning:
    Baker og konditor
    Nåværende stilling:
    W.B Samson Oslo

  • Emanuele Spreafico

    Emanuele Spreafico

    Bosted:
    Oppdal
    Født:
    09.12.1976
    Utdanning:
    Instituto di Vallensana i Sondalo, Italia
    Nåværende stilling:
    Bakeriet SPRØ

  • Loïc Arqueyout

    Loïc Arqueyout

    Bosted:
    Oppdal
    Født:
    23.05.1984
    Utdanning:
    Fransk fagbrev som baker (2009)
    Nåværende stilling:
    Bakeriet SPRØ

  • Del:

    Konkurranseregler

    Deltakere:

    Deltakere må ha svennebrev i baker- eller konditorfaget

    Dommere:

    Det oppnevnes 3 dommere fra bransjen, hvorav 1 hoveddommer.

    Dommerassistent

    Det oppnevnes dommerassistent.

    Arbeidsoppgaver/tema

    • 1 stk Dekorbrød
    • 10 stk Freestyle Baguetter (Oppslag og dekor er frivillig, 250 gr etter stek, 55 cm lange)
    • 10 stk Klassiske Baguetter (250 gr etter stek, 55 cm lange)
    • 40 stk Kuvertbrød/ porsjonsbrød (40 gram etter stek, 2 forskjellige fasonger/ dekor)
    • 30 stk kjevlede søtbakst , valgfritt (60 gram etter stek)
    • 10 stk brød. Fint eller Halvgrovt (600 gram etter stekt, valgfri fasong og dekor)
    • 10 stk brød. Grovt eller Ekstra Grovt (600 gram etter stek, valgfri fasong og dekor)

    Tidsplan

    Første dag: 1 time til forberedelse/oppveiing av råvarer og forberedelse av utstyr. Ingen produksjon tillatt med unntak av tillaging av hev/fordeig.

    Andre dag: 6 timer til framstilling og montering.

    Uniform

    Arrangør stiller med arbeidsjakke, hodeplagg og forstykker som deltaker skal bruke. Deltakere stiller i sorte arbeidsbukser og sorte arbeidssko. Arbeidstøy skal være nyvasket og strøket.

    Praktiske Oppgaver

    • Hver deltaker får tildelt en elev til å hjelpe til rydding/vasking.
    • Avvik på oppsatt tidsplan og arbeidsoppgave vil medføre poengtrekk.
    • Utstyr som ikke står på utstyrslisten må utøver selv ta med.
    • Kremer og masser må være laget fra grunnen av men kan tas med til konkurransen
    • Utstillingsbord er tilgjengelig og trengs ikke tas med.
    • Utøver må ta med duker, fat, pynt. etc.

    Konkurranseregler:

    • Dekorbrødet kan være laget i forkant
    • Liste over råvarer som er tilgjengelig på konkurransearena vil bli tilsendt 1 måned før konkurransen.
    • Liste over utstyr som er tilgjengelig på konkurransearena vil bli tilsendt 1 måned før konkurransen.
    • Råvarer, spesialprodukt og spesielle tilsetninger som ikke står på denne listen, må deltakere ta med selv. Disse må godkjennes av hoveddommer før konkurransen.

    Kommunikasjon før konkurransen

    • Alle kommunikasjon og alle spørsmål må sendes skriftlig til Gunnar Bakke BKLF gb@nhomd.no . Telefon 970 19 591
    • Utøvere vil motta infobrev 1 gang i måneden med innkomne spørsmål og dommersvar, frem til konkurransedato.
    • All kommunikasjon utenfor nevnte kanal vil ikke aksepteres.
    • Direkte kommunikasjon mellom deltakere og dommer kan medføre diskvalifikasjon.

    Kommunikasjon under konkurransen

    • All kommunikasjon mellom deltaker og dommer skal foregå gjennom dommerassistent
    • Må deltaker snakke med dommer, skal det alltid være to dommere til stede.
    • Kommunikasjon utenfor disse rammene kan medføre diskvalifikasjon

    Påmeldingsfrist

    Send søknad om å delta med beskrivelse og evt bilde av det du ønsker å konkurrere med. Søknadene vil bli anonymisert, og en jury vil plukke ut 4 finalister for konkurransen.
    Søknaden sendes til BKLF v/ Gunnar Bakke gb@nhomd.no innen 1.april 2016

    Bedømmingen

    Det vil bli lagt vekt på:

    • Konsistens 10%
    • Kreativitet 15%
    • Uteseende 35%
    • Arbeidsteknikk 5%
    • Smak 35%

    Premiering

    Pokal til vinneren, diplom og blomster til alle deltagere.