BKLF
Meny
signeringsevent_bilde

Signeringsevent: intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold

Intensjonsavtalen 2017-2021 mellom mat- og drikkebransjen og Helse- og omsorgsdepartementet, har som mål å tilrettelegge for et sunnere kosthold i befolkningen.I anledning at aktører fra serveringsbransjen ønsker å slutte seg til intensjonsavtalen, vil det bli arrangert et signeringsevent hvor statsråd og presse er til stede.

Som de fleste nok vet, har BKLF på vegne av medlemsbedriftene, signert tilslutningsavtalen om tilrettelegging av et sunnere kosthold med Helse- og omsorgsdepartementet, og ønsker å bidra aktivt til at næring og myndigheter når målene om et sunnere kosthold for befolkningen.

Norske helsemyndigheter har satt seg et mål om at den norske befolkningen skal spise 20% mer grovt innen 2021, og både Helsedirektoratet og bakerbransjen skal bidra til at forbrukerne lettere kan velge sunne og grove produkter i en hektisk hverdag. For å følge helsemyndighetenes anbefalinger, bør inntak av grove kornprodukt til sammen gi 70 og 90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag for henholdsvis kvinner og menn. Dette får du i deg om du spiser fire brødskiver fra et brød merket med 76-100% grovhet på Brødskala’n. Kun 25% av befolkningen har i dag et inntak på anbefalt mengde. Bakerbransjen har mulighet til å påvirke forbrukeren til å ta sunnere valg, i og med at vi produserer hverdagsmat til hele Norges befolkning. Et sunnere kosthold hos folk flest vil gi store helsegevinster, samtidig som det vil spare samfunnet vårt for milliardkostnader.

Har bedriften din signert tilslutningsavtale? Om svaret er nei, er dette en god og morsom anledning til å gjøre nettopp det. Signeringseventet finner sted i Helse- og omsorgsdepartementets lokaler i Teatergata 9 i Oslo, torsdag 7.juni ca. kl. 11.20.  Statsråd for eldre- og folkehelse Åse Michaelsen vil signere på vegne av myndighetene.

Dersom du vil værer med, kan du kontakte BKLF for å ordne det praktiske i forkant av eventet.

Relaterte artikler