BKLF
Meny
merav

Kurs i riktig merking av bakervarer 9. oktober 2019 – Avlyst

Kurset er dessverre avlyst grunnet for lav deltakelse.

Basert på de nedslående resultatene i merkesjekken 2018, som omhandlet brød og brødvarer, setter BKLF igjen opp et kurs for Norges bakerbransje i samarbeid med foredragsholdere fra Mattilsynet, NMBU og Foodsoft.

Hele 85% av de kontrollerte produktene i Merkesjekken hadde feil eller mangler. Dette er dessverre et dårligere resultat enn ved de tilsvarende tilsynene i 2013 og 2014. Riktig merking er et vesentlig grunnlag for god mattrygghet, samt tilliten til bransjen og produktene. Det er derfor svært viktig at regelverket for merking av mat blir fulgt, og resultatene viser at det helt klart er behov for tiltak for å møte disse utfordringene.

Det er virksomhetenes ansvar å gjøre seg kjent med regelverket, og å sørge for at merkingen er riktig på alle sine produkter. For å bidra til å øke kompetansen om merking i bransjen, slik at regelverket blir etterlevd på en bedre måte fremover, holder vi nå kurs for bakerier i Norge. Kurset vil gi innblikk i relevante forskrifter, næringsmiddel juss, forskning på allergener og løsninger for bedre merking og oversikt.

Kurset er beregnet for personer som arbeider med merking av produkter i bedriften, og er åpent for alle. Medlemmer i BKLF får kurset gratis, mens ikke-medlemmer må betale en kursavgift på kr. 1250,-

Påmeldingsfrist: 04.10.19

Meld deg på kurset her. 

Program for onsdag 9. oktober 2019, Næringslivets hus, Oslo.

10.30 –10.45      Velkommen
                              Gunnar Bakke, direktør BKLF AS

10.45  – 11.30     Matmerking ved Mattilsynet
                              Vigdis Jenderå, fagrådgiver Mattilsynet i region Stor-Oslo

11.30 –   12.00    Krav til merking i forhold til Brødskala´n
                              Gunnar Bakke, direktør BKLF AS

12.00 – 12.45     Lunsj

12.45 – 13.30     Kunnskap om allergener/allergier
                             Tor Erling Lea, professor ved NMBU

13.30 – 13.45     Kaffepause

13.45 – 14.30     Bedre merking og oversikt
                              Martin Lang, daglig leder Foodsoft AS

Last ned program.

Relaterte artikler