BKLF
Meny
shutterstock_105921932

Årets Kake 2015

Konkurransen gjennomføres fredag, 28 august 2015 i forbindelse med BKLFs Landsmøte. Konkurransen vil bli gjennomført på Godalen Videregående skole og montering på Clarion Hotel Energy, Stavanger. 

Fire deltakere skal fredag 28. august konkurrere om å lage årets kake 2015. En nærmere presentasjon vil komme i løpet av kort tid.

Konkurranseregler:

Deltakere:
Deltakere må gå i lære eller ha svennebrev i konditorfaget.

Dommere:
Det oppnevnes 3 dommere fra bransjen. Det utpekes hoveddommer

Dommerassistent
Det oppnevnes ikke dommerassistent.

Arbeidsoppgaver/tema
Tema: Bryllup

Det skal lages 1 bryllupskake til 30 pers maks 3 etasjer. Fri utforming. Det skal også lages ei testkake til dommerpanel for smaksbedømming.

Tidsplan

Dag 1: 1 time til forberedelse/oppveiing av råvarer, til forberedelse av kjøkken/utstyr, og til montering av utstillingsbord. Ingen produksjon tilatt.

Dag 2: 2,5 timer til framstilling. 0,5 time til montering

Uniform

Arrangør stiller med arbeidsjakke, hodeplagg og forstykker som deltaker skal bruke. Deltakere stiller i sorte arbeidsbukser og sorte arbeidssko. Arbeidstøy skal være nyvasket og strøket.

Praktiske Oppgaver 

  • Hver deltaker får tildelt en elev til å hjelpe seg med å rydde/vaske
  • Oppveiing av råvarer blir gjort senest kvelden før konkurransen
  • Under forberedelsesperioden kvelden før konkurransen kan hver utøver få hjelp av valgfri assistent.
  • Dersom utøver ikke følger tidsplan for konkurransen vil det medføre poengtrekk.
  • Utstyr som ikke står på utstyrslisten må utøver ta med selv.
  • Bord til utstilling er tilgjengelig på konkurranseområde; utøver må selv ta med duker, fat, pynt. etc.

Regler for alle oppgavene

  • Alle dekorasjoner må produseres under konkurransen
  • Alt fyll må produseres under konkurransen
  • Ferdigstekte kakebunner kan medbringes til konkurransen
  • Spesielle tilsetninger og spesialprodukter som aromaer, essenser, farget sjokolade, etc kan medbringes.
  • Ferdigkokt sukker og modelleringssjokolade kan medbringes, men må settes sammen og eventuelt farges under konkurransen.
  • Liste over råvarer som er tilgjengelig og påbudt på konkurransearena vil bli tilsendt 1 måned før konkurransen.
  • Råvarer, spesialprodukt og spesielle tilsetninger som ikke står på denne listen, må deltakere ta med selv. Disse må godkjennes av hoveddommer før konkurransen.

Kommunikasjon før konkurransen

  • Alle kommunikasjon og alle spørsmål må sendes skriftlig til BKLF v/Gunnar Bakke gb@nhomd.no – Telefon 97019591

Kommunikasjon under konkurransen

  • All kommunikasjon under konkurransen skal rettes mot dommergruppe

Utstyrsspesifikasjon

Utstyr på kjøkken:

4 små Bjørn Teddy, 2 Kenwood piskemaskin, 5 piskemaskiner, 3 stavmixerer, kakeringer og former i forskjellige størrelser, småutstyr som paletter, kniver, piskeris etc.

Råvarespesifikasjon

Callebaut sjokolade, Pals Marsipan, smør, margarin, fløte (vanlige råvarer).

 

Bedømmingen

Det vil bli lagt vekt på konsistens(10%), kreativitet(20%), utseende(35 %), smak(35%).

Premiering

  1. Premie kr 10 000,- og Kurs hos Callebaut
  2. Premie kr   5 000,-
  3. Premie kr   3 000,-

Alle deltakere får beholde konkurranseuniformen etter konkurransen.

Relaterte artikler