BKLF
Meny
shutterstock_105921932

Klare for Rogalandsmesterskapet!

Stavanger og omegn baker- og konditorilaug fyller 325 år. Jubileet feires blant annet med Rogalandsmesterskap for Unge konditorspirer.

Lørdag 29. August skal deltakerne lage en kake i tre etasjer, pluss en til dommerne, og to stykker marsipanfigurer under temaet «Rogaland». Kakene skal produseres på Jåttå videregående skole og deretter fraktes til Clarion Hotel Energy for utstilling og bedømming kl. 1430.

Her er en presentasjon av utøverne:

marystineNavn: Marystine Røstad
Alder: 21 år
Bosted:  Randaberg

Marystine er ferdig utlært hos OC Roxman bakeri & konditori i disse dager.Marystine er halvt norsk og halvt zambisk. Hennes farfar var konditor/baker/kokkemester og hun har arvet interessen. Hun har jobbet  på Godt Brød og vært lærling hos OC Roxman AS. Pynting av kaker til spesielle anledninger er det som gir henne inspirasjon.

iselinNavn: Iselin David Larsen
Alder: 23 år
Bosted: Stavanger

Iselin David-Larsen gikk Restaurant- og matfag på Godalen VGS i fjor. I år har hun dessverre ikke fått skoleplass videre. Iselin er egentlig utdannet matematiker og skulle bli ingeniør innen fornybar energi, men kom på bedre tanker før det var for sent. Nå er målet å bli konditor, sjokolatør og baker.

Hun har jobbet hos Godt Brød, Kanelsnurren og har nå sitt arbeidssted hos Sjokoladepiken. Iselin fikk inspirasjonen til faget da hun jobbet hos Godt Brød, og har vært der siden. Hun er tross alt halvt fransk, så det ligger litt naturlig i blodet.

astridNavn: Astrid Midtun
Alder: 19 år
Bosted: Sola

Astrid jobber på slikkepotten kakebutikk i sandnes, men skal begynne som lærling hos OC Roxman.

Forbilde til Astrid er Chelsea Hill, en av de som startet opp Slikkepotten kakebutikk. Astrid har ikke fagbrev som konditor, men måten hun lager og dekorerer kakene på, er litt annerledes enn de norske varianten. Hun blir inspirert av kreativiteten til Chelsea.

Astrid sine forventninger til helgens mesterskap, er å nå langt og se hvordan en ligger an i forhold til andre konditorer i Rogaland.

kjell_olavNavn: Kjell Olav Barkved
Alder: 19 år
Bosted: Stavanger

Kjell Olav er lærling hos Romsøe produksjon. Han har allerede fått kjent litt på konkurransenervene, da han deltok i konkurransen Årets kake i 2014. Cake boss Buddy Valastro har vært til stor inspirasjon for Kjell Olav, da han lager ulike skulpturer som skiller seg ut med kreative utforminger. Kjell Olav ser på mesterskapet som en fin utfordring, som blir en lærerik og god erfaring å ta med videre på veien.

sunnivaSunniva Nergård Myhre
Alder: 20 år
Bosted: Stavanger

Sunniva ble ferdig utlært denne våren hos Ryfylke bakeri og konditori, og hun har deltatt i NM ung konditor. For Sunniva er det viktig at kaken skal være rik og innbydende, med forskjellige spennende smaker. Pynt og dekor skal være vakker og sjelfull. Sunniva ser frem til å vise hva hun har lært, møte de andre deltakerne og se de ulike teknikkene som blir brukt.

Relaterte artikler