BKLF
Meny
allergier

Allergier

Forbrukere med allergi har et ekstra informasjonsbehov. Det er krav om mer utfyllende ingrediensmerking og ekstra merkekrav for visse allergene ingredienser.

Allergenene skal være framhevet i ingredienslisten, for eksempel med fet skrift, kursiv skrift eller understreket skrift, slik at de blir mer synlige. Merkingen av allergener skal skille seg ut fra andre opplysninger i ingredienslisten.

Det er laget en liste over de 14 vanligste allergenene som ALLTID skal merkes. Listen er felles for Norge og EU, og gjelder all mat som omsettes, både ferdigpakket og ikke ferdigpakket.

Eksempler:
 Glutenholdig korn skal angis med betegnelsen på kornslaget, som for eksempel i hvetemel og rugmel.

Tilsetningsstoffer skal merkes med en klar angivelse av ingrediensen den er framstilt av, for eksempel E 322 (soyalecitin).

Les mer: 14 kategorier allergene ingredienser som alltid skal merkes.

Fra iform.nu:

Relaterte artikler